Skip to main content

Tollefsen har økt eiendomsverdiene sine med 5 mrd kroner siden i fjor

Ivar Tollefsen har bygget opp sitt imperium på utleieleiligheter.

FOTO: KARL BRAANAAS

Ivar Tollefsen fra Sandvika eier nå næringseiendom for 78 milliarder kroner, viser en fersk oversikt fra Finansavisen. 

Finansavisen har utarbeidet en oversikt over Norges største eiendomskonger. 

Ivar Erik Tollefsen fra Sandvika troner øverst. Den anslåtte markedsverdien på hans eiendomsmasse av næringsbygg er på 78 milliarder kroner. Det gjelder både Norge og utlandet. Verdien har økt med fem milliarder siden 2018. 

Rik på boliger 

Svært mye av Tollefsens eierposter ligger i Heimstaden. 

91 prosent av selskapets eiendomsportefølje er boliger. 

Selskapet Heimstaden eide ved utgangen av tredje kvartal over 52.000 leiligheter i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland. Bare i år har selskapet økt porteføljen med over 13.000 leiligheter. 

Heimstaden kjøpte sine første leiligheter i Nederland i fjor høst, og med over 10.000 leiligheter er selskapet nå den tredje største private boligeieren i landet. 

Men Tollefsen eier også andre typer eiendommer, og har gjort flere oppkjøp i Asker sentrum.

Andre lokale konger 

På oversikten finner vi også Varner-brødrene fra Nesøya. 

De er mest kjent som eiere av kleskonsernet Varner, med kjeder som blant andre Cubus og Dressmann. Men de har også betydelige eiendomsverdier. Sammen med Petter A Stordalen eier de store hoteller i Norge og Danmark. Et nytt hotell på Kastrup i Danmark står ferdig til sommeren. Finansavisen anslår markedsverdien på deres eiendommer til 10 milliarder i 2019, en økning på nærmere syv milliarder siden 2018. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.