Skip to main content

Satser på bolig, næring og handel på bondegård ved E18

Ravnsborg gård er en av Norges største produsenter av krydderurter, men om noen år blir det trolig bolig, handel og næring på store deler av tomten på 34 mål.

Ravnsborg gård er en av Norges største produsenter av krydderurter, men om noen år blir det trolig bolig, handel og næring på store deler av tomten på 34 mål.  

Foto: TORE GURIBY

Bonum, Daimyo og Reitan-familien sikret seg Ravnsborg gård på Hvalstad i Asker. Nå venter de bare på at dagens drift skal avsluttes. 

– Det er på tide å vurdere eiendommens fremtidige bruk og en god samfunnsøkonomisk benyttelse av denne sentrale tomta. En kombinasjon av bolig og næring vurderes og vil også bidra som et godt tilskudd til lokalområdet, sier Anders Bakken Eriksen i Bonum til estatenyheter.no

Ravnsborg gård er i dag en av Norges største produsenter av krydderurter, men om noen få år avsluttes dagens drift. Da blir det trolig bolig, næring og handel på mesteparten av den 34 mål store tomten. I den innledende fasen jobbes det nå med Koht arkitekter og Asplan Viak for å kartlegge overordnede føringer og utforske potensialet. 

Syv mål til kulturmiljø

Utviklerne er snart klare til å gå i dialog med kommunen og planmyndighetene, men tidshorisonten er foreløpig ikke spikret. 

Av totalt 34 mål er over syv mål satt av til kulturmiljø, inkludert de gamle gårdsbygningene. Prisen de måtte ut med for eiendommen ønsker de ikke å si noe om.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.