Skip to main content

Prislapp: 28 mill.

LANG HISTORIE: Dagens bygninger på eiendommen ble bygget i siste halvdel av 1800-tallet og i 1900, mens det trolig har vært bosetting på gården allerede i jernalderen. FOTO: KNUT BJERKE
LANG HISTORIE: Dagens bygninger på eiendommen ble bygget i siste halvdel av 1800-tallet og i 1900, mens det trolig har vært bosetting på gården allerede i jernalderen. FOTO: KNUT BJERKE

En av de tradisjonsrike Asker-gårdene er lagt ut for salg, etter å ha vært eid av samme familie i nesten 100 år.

Haugbo gård eies i dag i fellesskap av fem familier, etterkommere av Johannes og Margit Nore, som kjøpte gården i 1916. Deres etterkommere, i fire generasjoner, har siden den gang bodd på gården, men jorden er forpaktet bort. Gården skal ha vært bebodd allerede i jernalderen.

- Det er en fantastisk eiendom. Du får ikke tak i noen tilsvarende eiendom i Asker i overskuelig fremtid. Kombinasjonen av nærheten til Asker sentrum og størrelsen og herskapligheten gjør den helt spesiell, sier megler Sverre Nielsen hos DnB NOR Eiendom i Asker.

Se alle bildene i prospektet

Ifølge taksten er hovedbygningen "meget slitt og krever en meget stor rehabilitering". Resten av bygningene skal ha normal standard.

- Hovedhuset er i dårlig stand og er ikke beboelig overhodet, sier Nielsen.

Det er selve tunet og bygningene på 13 mål som er til salgs for 28 millioner kroner.

- Det er konsesjon på jorden, men det som er spesielt er at eierne har fått tillatelse til å skille ut selve tunet. Du kan altså kjøpe tunet konsesjonsfritt, og bygge ditt eget palass der. Dette er for dem med en drøm i magen om et eget, herskapelig hus, sier han.

Verneverdig

Hovedhuset, stua og stabburet er verneverdige bygninger. Ifølge reguleringsplanen står det også at man kan supplere med ny bebyggelse, så lenge den er tilpasset stedets landskap og bebyggelse.

Det herskapelige hovedhuset ble bygget i 1900, og er på 270 kvadratmeter. Hele eiendommen er på til sammen over 170 mål, fordelt på 140 mål jord, 20 mål skog og 13 mål tun og hage.

- Bud kan selvsagt også gis på hele gården samlet, med konsesjonsplikt. Interesserte gårdbrukere i Asker kan by på jordene som tilleggsjord til eget gårdsbruk, sier Nielsen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.