Skip to main content

Politikere fikk båthus-feide rett i fanget

Eiendomsutvikler Mikkel Normann (t.h.) eier nå dette båthuset, som tidligere tilhørte hans morfar. Bildet er tatt da politikere nylig besøkte stedet.

Eiendomsutvikler Mikkel Normann (t.h.) eier nå dette båthuset, som tidligere tilhørte hans morfar. Bildet er tatt da politikere nylig besøkte stedet.

Foto: Knut Bjerke

Naust-eieren har møtt veggen hos saksbehandlere i Asker kommune. Kravet om å få godkjent et båthus som bolig, er nå blitt politikk.

Politikerne i utvalg for plan og byggesak var nylig på befaring på eiendommen i sjøkanten. Eiendommen ligger i Hvalsbakken ved Hvalstrand.

Og forrige uke behandlet de samme politikerne båthus-eier Mikkel Normanns klagesak, som han har hyret advokat for å legge tyngde i. Eiendomsutvikler Normann (36) er misfornøyd med kommuneadministrasjonens avslag, noe han redegjorde under befaringen.

– Huset skal stå der som det er, eventuelt skal det tilbakeføres til opprinnelig bruk, det vil si båthus, fastslo Høyres Lars Kristian Wear i utvalgsmøtet.

Allerede ulovlig

Og slik ble det: Et samlet utvalg, med unntak av Frp, sa nei til ønsket om «båthus-bolig» i form av anneks. Hovedargumentene er de strenge reglene for bygging i strandsonen og det faktum at Asker kommune satte ned foten for videre utleie som bolig allerede i 2017. 

Høyres Lars Kristian Wear gjorde det klart at det ikke blir noen endring av båthuset.

Høyres Lars Kristian Wear gjorde det klart at det ikke blir noen endring av båthuset.

Foto: KJETIL OLSEN VETHE

Da var det Mikkel Normanns morfar Stein Bache-Larsen som eide naustet og leide det ut. Bache-Larsen er for mange bedre kjent som «Båt-Larsen» med bakgrunn i 87-åringens mangeårige virke som båtforhandler.

Frp for

Kun Frps Trond Røed stemte for Normanns ønske. Røed poengterer at han mener at det formelt er anneks det er søkt om.

– Det ville representere en fortsatt bruk som tidligere, sier Røed til Budstikka.

Båthuset på 68 m² skal ha blitt bygget på 1920-tallet, som nettopp det. Ifølge sakspapirer skal det senere ha blitt tatt i bruk som hytte og senere som bolig. Det har altså kommunens saksbehandlere for lengst satt ned foten for, noe kommunepolitikerne nå støtter.

Det røde naustet ligger i vannkanten mellom Hvalstrand og Holmen.

Det røde naustet ligger i vannkanten mellom Hvalstrand og Holmen.

Foto: Knut Bjerke

I et brev fra daværende eier Bache-Larsen, til Asker kommune, skriver han: «Naust oppført 1925–26 ble ombygget av undertegnede til sommerhus ca. 1970, for mine foreldre». Eier Mikkel Normann hevder imidlertid at båthuset ble brukt som fritidsbolig allerede fra begynnelsen. 

– Uegnet

Naboer til tomten der båthuset står, har engasjert seg mot videre bruk som bolig.

– Ombyggingen av båthuset til fritidshus er foretatt uten lovlig adgang, skriver en av naboene i et brev som er vedlagt saken.

Samme nabo skriver videre: – Båthusets høyde over middel vannstand gjør det uegnet til boligformål.

Mikkel Normann avviser påstanden og opplyser at dette redegjort uttrykkelig for, og at ansvarlig søker mener at tiltaket «egnet til omsøkt formål». Norman gjør det ellers klart at han er uenig i vedtaket.

– Vi vil vurdere hva vi foretar oss videre, opplyser han.

Eiendomsutvikleren planlegger å bygge en villa på samme tomt som båthuset. Normann har brukt sitt firmanavn Fox Property i korrespondansen med Asker kommune.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.