Skip to main content

Økning i leieprisene for bolig

Ferske tall viser en liten økning i leieprisene for hybler og leiligheter i Asker og Bærum.

Oversikten, som er basert på tall fra FINN og utarbeidet av Opinion, viser leiepriser i de største byene for første halvår i år sammenlignet med samme periode i fjor.

I gjennomsnitt steg prisene med fem prosent for Asker og Bærum, slik at man nå må ut med 9.453 kroner i måneden for gjennomsnittshybelen. Innenfor hver kategori av hybel og leilighet er det treroms og fireroms som øker litt over snittet, mens ett- og toromsleiligheter har en økning litt under gjennomsnittet.

De dyreste utleieobjektene finner man i Stavanger og Tromsø hvor leieprisene på hybler og leiligheter steg med mellom 7 og 11 prosent første halvår, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Se hvilke boliger som er til salgs i Asker og Bærum

Daglig leder Lars Aasen i Leieboerforeningen har følgende råd til de som er aktive på leiemarkedet.

– Ha is i magen. Det løser seg som regel alltid. Ofte kan det lønne seg å være flere som går sammen om å leie bolig. Dessuten er det smart å unngå de mest populære områdene, og heller ha litt lengre reisevei, men betale mindre, sier han.

Les flere bolig- og økonominyheter fra Budstikka her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.