Tomt solgt med rive-rabatt

NESBRU: Eneboligen ligger fint til på Nesbru, men eiendommen er kun verdifull som tomt. FOTO: ZENTUVO

NESBRU: Eneboligen ligger fint til på Nesbru, men eiendommen er kun verdifull som tomt. FOTO: ZENTUVO

Eiendommen med på Nesbru ble solgt en halv million kroner under prisantydning.

DEL

– Det var flere som var interessert. Det første budet som kom inn var på 3 millioner kroner. Til slutt ble den solgt for 5,5 millioner kroner, sier daglig leder og megler Terje Tveit i Krogsveen Asker.

Eneboligen ble solgt som et dødsbo, og før salget hadde boligen på 110 m² fra 1935 stått ubebodd i syv år. På toalettet var det tydelige spor etter kaniner som har fått lov til å boltre seg uforstyrret, og råte- og fuktskader har blant annet ødelagt gulvet.

– Arvingene har innsett at det blir litt for mye å gjøre, og har derfor valgt å legge ut boligen for salg. De har ryddet opp ganske mye, selv om det ikke ser helt slik ut, sa megleren i forkant av salget.

I annonsen kom det ganske klart frem at eneboligen ikke egnet seg som bolig, uansett hvor handy og glad i oppussing man måtte være. «Rehabilitering frarådes, og boligen anses kondemnabel», var konklusjonen i beskrivelsen av standarden på eneboligen.

– Det er tomten man selger der, sa Tveit.

LES OGSÅ: Nå selges Arne Bendiksens hjem

– Selger fornøyd

Eiendommen kan skilte med fjordutsikt, og ble derfor solgt som en attraktiv tomt.

– Jeg solgte tre tomter i området der i fjor for rundt 5,5 millioner kroner hver. Derfor har vi lagt ut denne også for 5,5 millioner kroner. Plusser man på en halv million til riving og fjerning av huset, har man mulighet til å bygge noe nytt, fastslår megleren.

– Det er fin utsikt, og eiendommen ligger i et populært område. På 750 kvadratmeter boflate får man ikke bygget like stort hus som mange av boligene i området, men det kan bli et fint hus på en fin tomt, sier Tveit.

LES OGSÅ: Kommunen vil rive hele nabolaget og bygge leiligheter

– Ok interesse

I forkant av de to planlagte visningene var det kun moderat interesse for eiendommen på Nesbru.

– Folk har forståelse for at det er tomten de skal kjøpe. Interessen har ikke vært all verden, men helt ok. Det blir spennende å se hva folk sier om eiendommen, sier megleren.

Tirsdag gikk budrunden av stabelen etter at det hadde vært visning både søndag og mandag. I budrunden var ingen av interessentene villige til å gi prisantydning, og boligen ble til slutt solgt med en solid rabatt. 5 millioner kroner ble likevel tatt godt imot av arvingene som solgte boligen.

– Selger var fornøyd, avslutter Terje Tveit.

Artikkeltags