Skip to main content

Mener Slemmestad har fått et boligløft

Eneboligen på 157 kvadratmeter ble bygget i 1984. Ifølge megler er det gjort lite med oppgraderinger siden den gang.
Eneboligen på 157 kvadratmeter ble bygget i 1984. Ifølge megler er det gjort lite med oppgraderinger siden den gang.
Foto: Imageday/Stine Høyby

Interessen for eneboliger i Slemmestad har eksplodert. Før sommeren ble det heftig budkrig på et oppussingsobjekt i Lyngveien.

– Det er en enebolig fra 1984 som trengte å moderniseres. Det var ikke gjort noe med hele øvre etasje, og i underetasjen var det bare et bad som var nytt. Alt både innvendig og utvendig måtte tas, forteller daglig leder og eiendomsmegler i Nordvik Asker, Trond Ivar Olsen. 

Standarden skremte ingen av interessentene. Det gjorde heller ikke prisantydningen på 5,8 millioner kroner. Etter en heftig budrunde ble boligen solgt for 7,2 millioner kroner. 

Selv om kjøperne var fra Østfold, var interessentene i hovedsak fra Oslo og Bærum. Olsen mener det var en avgjørende faktor til den høye salgsprisen. 

– Slemmestad har blitt et populært marked for yngre boligkjøpere fra byen. Det har gjort at eneboligmarkedet i Slemmestad har fått et veldig løft, fastslår han.

Daglig leder og eiendomsmegler i Nordvik Asker, Trond Ivar Olsen, opplever at Slemmestad har blitt et populært marked for yngre boligkjøpere fra Oslo.

Daglig leder og eiendomsmegler i Nordvik Asker, Trond Ivar Olsen, opplever at Slemmestad har blitt et populært marked for yngre boligkjøpere fra Oslo.

Foto: PRIVAT

– Veldig hyggelige priser

Eiendomsmegler Håkon Espeseth i Krogsveen avdeling Røyken, kan bekrefte Slemmestads popularitet. Han solgte nylig en enebolig som gikk 350.000 kroner over prisantydning. 

– Vi ser at det generelt er bra interesse for eiendommer i Slemmestad. Spesielt eneboliger blir godt besøkt og går til veldig hyggelige priser, sier Espeseth.

– Hva er årsaken til det?

– Årsaken er lav rente kombinert med få eiendommer ute på markedet, og at boligkjøpere presses ut av Oslogryta. Det er mange som trekker utover fra Oslo, Bærum og Asker, legger han til.

Kystbyen Slemmestad

Sommeren 2020 gikk startskuddet for utviklingen av nye Slemmestad. I den nye kystbyen skal det bo mellom 4000 og 5000 mennesker. De første flytter inn i 2024. I tillegg til at boligprisene er langt gunstigere her enn nærmere hovedstaden, er forvandlingen av Slemmestad også et trekkplaster. 

– Folk ser på helheten av hvordan Slemmestad vil bli. Den nye fjordbyen blir helt fantastisk, med restauranter, bebyggelse, badepark og bryggeliv. Det trekker til seg helt nye boligkjøpere, som i utgangspunktet ikke hadde tenkt til å kjøpe seg bolig der.

Håkon Espeseth i Krogsveen trekker også frem kollektivtilbudene, som har gjort at Slemmestad er blitt et langt mer sentralt sted. 

– Slemmestad er ikke ute på landet lenger. Det er blitt et sentralt sted med buss og båt, som gjør at man kommer raskt til Oslo og Asker sentrum. Det er et fint område og bo i, sier Espeseth, og legger til at Krogsveen har hatt avdeling der siden 1999.

– Vi har vært her lenge, og det har vært kjempegøy å se hvordan Slemmestad har utviklet seg, fra å være litt ute på landet til å bli et sentralt og populært sted.

Kystbyen Slemmestad vil ha 4.000 - 5.000 innbyggere når den står ferdig.

Kystbyen Slemmestad vil ha 4.000 - 5.000 innbyggere når den står ferdig. 

Foto: Slemmestad brygge/TAG Arkitekter

– Må justere prisen opp

Boligprisene i Asker og Bærum har ifølge boligprisstatistikken til Eiendom Norge økt med 11,2 prosent det siste året, og 37, 9 prosent de siste fem årene. Med den solide prisutviklingen lokalt, og den stigende populariteten Slemmestad har fått, er det nok duket for litt høyere prisantydninger i tiden fremover. 

– Vi som er lokale meglere ser nå at vi må begynne å justere prisen opp, men foreløpig er det et sunt boligmarked, og det er vi veldig glade for.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.