Skip to main content

Kronprinsparet leier ut hus på Skaugum

Villaen ligger kun et steinkast unna Kronprinsparets hus på Skaugum gård.
Villaen ligger kun et steinkast unna Kronprinsparets hus på Skaugum gård.
Foto: Karl Braanaas

Nå kan du bli leietageren til kronprinsparet på Skaugum.

En leiemulighet litt utenom det vanlige har blitt lagt ut på Finn.no. Nå kan du få leid en enebolig på tomten til Skaugum gård, for 27.000 kroner i måneden. Boligen ligger bare et steinkast fra kronprinsparets Skaugum-bolig.

Eneboligen har en tomt på 1,5 mål, i tillegg til en enebolig på 287 kvadratmeter. I annonsen står det at leieperioden er ønsket mellom 1. mars 2020 og til 28. februar 2023. 

«Moderne bolig fra 2014 med idyllisk, solrik og meget barnevennlig beliggenhet. Innholdsrikt og romslig hus med 5 soverom, 2 stuer og 2 bad. Perfekt for en barnefamilie!», står det i annonsen om boligen. 

Til høyre for låven på Skaugum ser vi huset som skal leies ut.

Til høyre for låven på Skaugum ser vi huset som skal leies ut.

Foto: KARL BRAANAAS

Boligen er to etasjer høyt, og har fire soverom, bad og et stabbur for lagringsplass. 

Kontant depositum

Det er lagt opp til litt ekstra sikkerhet, knyttet til boligen. I annonsen står det at utleieren ikke ønsker en overføring til en privat konto.

– Som sikkerhet i dette leieforholdet kan leietager velge å innbetale kontant depositum i DNB, eller etablere en garanti formidlet av Søderberg & Partners. Velges kontant depositum i DNB, er sikkerhetsbeløpet fra 3 måneders husleie, er sikkerhetskravet fra utleier i annonsen. 

Boligen ligger innenfor området som blir overvåket av gardister både natt og dag. 

Minimum ett år

Det er heller ikke mulig med korttidsleie: Den korteste leietiden for eneboligen er ett år. 

Guri Varpe, kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, opplyser til Budstikka at boligene på Skaugum gårds eiendom har vært utleid i flere tiår, og det «aktuelle huset har vært utleid i flere omganger og har aldri vært brukt til noe annet enn det formålet».

– Bygninger ikke bør stå tomme. Tidsavgrensningen på tre år er ganske vanlig i utleiemarkedet, men det betyr ikke at det ikke er mulig å leie lenger, skriver Varpe i en e-post til Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.