Skip to main content

Kommunen rykker inn i nabofeide

Brøytetraktoren må frem. Men i et nabolag i Heggedal er enkelte redd for at to søyler i veikanten skal skape problemer.

Brøytetraktoren må frem. Men i et nabolag i Heggedal er enkelte redd for at to søyler i veikanten skal skape problemer.

Foto: KARL BRAANAAS

En huseier er pålagt å søke om å få beholde kantstein og to søyler. Asker kommune opplyser at tvangsmulkt kan bli en konsekvens i saken.

«Nabolag frykter brøytetrøbbel», skrev Budstikka tidligere denne måneden.

I et nabolag i Heggedal har det blitt dårlig stemning fordi noen beboere i en vei har beskyldt en nabo for å ha satt opp fysiske sperringer utenfor huset sitt.

Sperringene vil kunne skape problemer for brøytetraktoren, frykter de klagende beboerne med lederen for veilaget i spissen.

– I veien og ulovlig

Asker kommunes tilsynsavdeling ble nylig involvert i saken og har nå konkludert med at huseieren har plassert kantstein og oppført to søyler utenfor eiendomsgrensen. Kommunen mener at begge deler er bygget på regulert veigrunn.

– Tiltaket er ikke omsøkt og godkjent. Det er i utgangspunktet deres ansvar, som eiere av eiendommen, at plan- og bygningsloven overholdes, skriver Tonje Takeid, saksbehandler i kommunen, i et brev.

Brevet er også er signert hennes leder på tilsynsavdelingen.

Videre i brevet står det: – Tiltaket anses å være til vesentlig ulempe for veidrift, slik det er påtalt av leder av veilaget i brev.

Frist i februar

Huseierne må nå søke om ettergodkjenning innen 1. februar 2022. Om det ikke skjer, kan det bli gitt pålegg om å fjerne kantstein og søyler, og det kan dessuten bli aktuelt med tvangsmulkt, ifølge brevet. 

Fjerning vil også bli konsekvensen om kommunen gir avslag på søknaden.

Budstikka har ikke lykkes med å få en kommentar fra aktuell huseier. Han har tidligere sagt seg uenig med naboers beskrivelser av en «betongkonstruksjon».

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.