Megler: – Høydepunktet her er en skiferbelagt terrasse

Prisen på eneboligen på Høvik er beskjeden til å være midt i Bærum, men det er også standarden, som hovedsakelig er fra byggåret.

DEL

Bla i bildene over for å se mer av boligen.

– Høydepunktet her er jo en skiferbelagt terrasse, sier eiendomsmegler og partner Fredrik Morris Michaelsen i Privatmegleren Thøgersen og partnere, og kikker ut verandadøren.

Murhuset i Borgveien på Høvik var nok ganske så moderne da det ble bygget i 1961, men det begynner å bli noen år siden. Nå er den gamle strien i ferd med å dette av veggene, og alt av interiør og eksteriør er foreldet med noen tiår.

– Det er et dødsbo, og det ser ut som at det er en stund siden noen bodde her. Jeg håper i hvert fall det, fortsetter Michaelsen.

«Oppgraderinger og mye kjærlighet»

6,5 millioner kroner er prisantydningen for eneboligen med et bruksareal på 215 kvadratmeter. I annonsen står det at boligen «trenger gjennomgående oppgraderinger og mye kjærlighet for å nå sitt potensial». Det kan antageligvis være greit å ha noen kroner til overs, og noen hender uten altfor mange tommeltotter, i tillegg til kjærligheten.

– Her må det betydelig med arbeid til for å få det til å bli levelig, fastslår eiendomsmegleren, som melder om god respons allerede dagen etter at annonsen ble publisert.

SKIFER: Terrassen er belagt med skifer. Dette er noe megler trekker frem som et høydepunkt med boligen.

SKIFER: Terrassen er belagt med skifer. Dette er noe megler trekker frem som et høydepunkt med boligen. Foto:

– Det ble lagt ut på onsdag, og annonsen har vært godt besøkt. Vi har også fått henvendelser om privatvisninger, og det har blitt hintet om at man ønsker å kuppe boligen, men det har vi sagt kategorisk «nei» til. Her skal det gjennomføres fellesvisninger, og budrunden skal foregå på ordinært vis, forteller Michaelsen.

– Folk er ofte veldig positive

«En sjelden anledning» er et ofte brukt megler-begrep i annonser for spesielle eiendommer. Fredrik Morris Michaelsen legger ikke skjul på at dette oppdraget også er «en sjelden anledning» for ham som megler.

– Jeg synes det er veldig gøy. Det er en ekstra utfordring litt utenfor det vi driver med hver dag. Her kan jeg hjelpe folk til å se muligheter, finne løsninger, og tenke kreativt, sier Michaelsen, som legger til at interessentene ofte er mer positive på slike objekter enn de med høyere standard.

TOALETT: I kjelleren er det toalett og vask, som nok kan bli et bad nummer to etter litt oppgradering.

TOALETT: I kjelleren er det toalett og vask, som nok kan bli et bad nummer to etter litt oppgradering. Foto:

– Når det er snakk om pent oppussede objekter, så går folk ofte kritiske rundt for å lete etter feil. På objekter som denne, så er folk ofte veldig positive og ser på mulighetene. Det er et helt annet mindset. Her er de mer løsningsorienterte og tenker kreativt, forteller eiendomsmegleren, som for en gangs skyld vurderer å droppe dressen på visning.

– Det kan hende jeg kjører litt mer casual stil her.

– Et kult murhus

Nærhet til sjøen, kort vei til Sandvika, skoler og barnehager, samt enkel adkomst til og fra E18, er noe av det som skal lokke kjøperne ifølge Michaelsen.

– Det er en del støy, noe som er tatt hensyn til i forbindelse med prissettingen, sier eiendomsmegleren, som tror den rette kjøperen kan få et fint hjem.

De billigste eneboligene i Bærum

Her er de billigste eneboligene som ligger ute for salg på Finn.no akkurat nå:

  1. 4.450.000 kroner - Enebolig på 112 kvadratmeter på Skui/Sollihøgda.
  2. 5.490.000 kroner - Enebolig på 138 kvadratmeter på Vøyenenga.
  3. 5.500.000 kroner - Enebolig på 161 kvadratmeter på Sollihøgda.
  4. 5.700.000 kroner - Enebolig på 78 kvadratmeter på Haslum.
  5. 5.900.000 kroner - Enebolig på 124 kvadratmeter i Lommedalen.
  6. 5.990.000 kroner - Enebolig på 96 kvadratmeter i Lommedalen.
  7. 6.300.000 kroner - Enebolig på 162 kvadratmeter på Vøyenenga.
  8. 6.390.000 kroner - Enebolig på 117 kvadratmeter på Vøyenenga/Kirkerud.
  9. 6.500.000 kroner - Enebolig på 140 kvadratmeter på Høvik.
  10. 6.500.000 kroner - Enebolig på 98 kvadratmeter på Eiksmarka/Ila

– Jeg synes det er kult at det er et murhus. Her har man mulighet til å stramme opp, legge til moderne detaljer, og få et tøft hus. I tillegg har man en stor tomt på et drøyt mål, legger han til.

1961: Eneboligen på Høvik ble bygget i 1961, og er blitt lite oppgradert siden da.

1961: Eneboligen på Høvik ble bygget i 1961, og er blitt lite oppgradert siden da. Foto:

– Hvem tror du er målgruppen for en eiendom som denne?

– Jeg har tenkt at hovedmålgruppen er utviklere med kompetanse, og nevenyttige folk som kan ta på seg jobben med å få boligen i god stand. Samtidig ser jeg at det er en større andel av privatpersoner blant interessentene enn jeg hadde trodd.

Artikkeltags