Skip to main content

Her skal det selges 122 boliger til sommeren

Nå nærmer det seg salgsstart for den første halvparten av de 225 boligene som skal bygges i Langenga i Asker.

Nå nærmer det seg salgsstart for den første halvparten av de 225 boligene som skal bygges i Langenga i Asker.

ILLUSTRASJON: NSW ARKITEKTUR

Et av Askers store slipp av nye boliger kommer til sommeren når de første 122 leilighetene i Langenga legges ut for salg. Innflytting kan skje høsten 2023.

Eiendomsutviklerne i Conceptor på Billingstad står foran en stor jobb med å etablere et helt nytt boligmiljø, i dalføret mellom Nedre Bleiker og der terrenget flater ut i øst mot Einedammen og Hvile gård.

Der skal det bygges 224 leiligheter gjennom flere byggetrinn – rett nedenfor det som blir Norges andre sykkelvelodrom og tilhørende næringsbygg, som bygges av Veidekke og Nordr i samarbeid med Norges Cykleforbund.

Rammesøknaden for prosjektet er under behandling, tillatelsen forventes å komme i løpet av mai – og det er allerede registrert stor interesse for prosjektet, opplyser Sem & Johnsen:

– Vi har snart 1.000 navn på vår liste over interessenter, så jeg tror det kommer til å bli rift om disse boligene, sier eiendomsmegler Tom Z. Bliksmark.

Vei og grøfter

Mandag ble det kjent at Conceptor Bolig har valgt sine samarbeidspartnere i Oskar og Tormod Wike AS (OTW) fra Vear utenfor Tønsberg til å bygge infrastrukturen som kreves for å utvikle den nye boligbyen på Vettre. 

Kontrakten på 53 millioner kroner er en totalentreprise og omfatter bygging av 600 meter ny gang- og sykkelvei, hovedadkomst gjennom ny rundkjøring til Langenga med boliger, idrettsanlegg og velodrom, samt VA-anlegg.

Samtidig er det også klart at Asker Entreprenør skal bygge boligene.

– Vi er glade for å ha blitt valgt som entreprenør for Langenga-prosjektet i Asker. Vi jobber nå aktivt med å planlegge byggestart i løpet av høsten, sier Trond Berget-Ausland, regionleder hos Asker Entreprenør AS.

OTW-sjef Christoffer Bruserud (t.v.) og Henryk Hüls, prosjektleder i Conceptor Bolig, er klare til å ta fatt i Langenga.

OTW-sjef Christoffer Bruserud (t.v.) og Henryk Hüls, prosjektleder i Conceptor Bolig, er klare til å ta fatt i Langenga.

Foto: INNSENDT

NSW Arkitektur i Oslo har utviklet prosjektet i tett samarbeid med Conceptor Bolig.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.