Skip to main content

Her er de dyreste luksusboligene de siste ti årene

Erik Braathens bolig i Strømstangveien 9 på Snarøya er den nest dyreste privatboligen en privatperson har kjøpt i Norge (tinglyst) siden 2008. 

FOTO: BUDSTIKKA

Blant tiårets dyreste luksusboliger kjøpt av privatpersoner er den nest dyreste i Bærum. Flere andre er også på den eksklusive listen. 

Det er Kapital som bringer oversikten over boligpalassene som har toppet rekordlisten i pris de siste ti årene. 

Oversikten er utarbeidet av Ambita, og det er boliger med en prislapp på over 50 millioner kroner som er med i oversikten. 38 boliger faller inn under denne kategorien. Det er kun tinglyste boligkjøp der boligen er kjøpt av privatpersoner som er med på oversikten, ikke boliger kjøpt av aksjeselskaper. 

I sommer ble det kjent at Hallvard Thoresen (34) kjøpte et hus i Langoddveien på Snarøya for 60 millioner kroner. Dette er én av boligene som er med på listen.

Blant de dyreste 

 I oversikten som viser perioden 2008 til oktober 2019 er fem boliger med fra Bærum, og en eiendom med fra Asker. 

 I kategorien tinglyste boligkjøp gjort av privatpersoner, fant det neste dyreste kjøpet i Norge sted i Bærum. Det er eiendommen til den tidligere flytoppen Erik Braathen i Strømstangveien på Snarøya. I 2009 betalte han hele 130 millioner kroner for eiendommen. Til gjengjeld har den 16,2 mål tomt og privat strandlinje. 

Braathen er «slått» i boligtoppen i Norge av reder og milliardær Olav Sunde. Kapital beskriver at han i 2013 slo alle boligprisrekorder da han punget ut over 236 millioner kroner for fem leiligheter ytterst på Tjuvholmen i Oslo som han slo sammen. Her har han nå en gigantleilighet på over 1.100 kvadratmeter. 

Flere på Snarøya med

I tillegg til Braathens kjøp er fem andre boliger i Bærum er med, og det er Snarøya som peker seg ut. En eiendom i Asker får også plass på 50 pluss-listen. (se faktaboks) Flest av de rådyre boligene har likevel adresse i Oslo. 

Nettverksmillionæren Ørjan Sæle kjøpte i fjor en villa i Haldenveien for hele 86 millioner kroner.

Pris ingen betydning 

Det er ikke kott vi snakker om når boligene kommer opp i denne prisklassen.

 Den gjennomsnittlige boligen i tabellen på alle 38 boliger, har en størrelse på 520 kvadratmeter. Den har i snitt fire bad og fem toaletter. 

At boligene er svært kostbare, har ikke spesielt stor betydning, mener eiendomsmegler Nils Nordvik. 

–Kjøperne i dette segmentet vil ha en eiendom med spesiell beliggenhet, og betaler da det de må for å få tak i den, sier Nordvik. 

Kjøpt av AS og ikke med

En del av boligene som har vært omtalt på grunn av høy pris er likevel ikke med i oversikten. 

Det skyldes at de er kjøpt via et aksjeselskap. Listen inneholder kun boliger kjøpt av privatpersoner. Arne Fredly kjøpte prakteiendommen Munkebakken i 2004. Og selv om dette kjøpet hadde skjedd i tidsrommet listen gjelder for, nemlig fra 2008 til 2019, ville ikke boligkjøpet på 90 millioner vært med. Dette fordi finansmannen har luksuseiendommen registrert på et selskap med samme navn som eiendommen selv. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.