Skip to main content

Har 52.000 leiligheter – tjener milliarder

Sandvika-mannen Ivar Tollefsen har opparbeidet seg en enorm formue på eiendom de siste årene. 

Foto: KARL BRAANAAS

Sandvika-mannen Ivar Tollefsens (58) har over 52.000 leiligheter i eiendomsporteføljen. De ni første månedene hadde hans selskap Heimstaden et resultat 5,3 milliarder svenske kroner.

Det skriver Finansavisen som har sett på resultatet etter årets ni første måneder.

Heimstaden har i de ni første månedene nesten doblet resultatet i forhold til i fjor og har hatt leieinntekter på nesten 3,5 milliarder svenske kroner, det er en økning på nærmere 1 milliard i forhold til i fjor.

Sikret seg 13.000 leiligheter

Finansavisen skriver at 91 prosent av selskapets eiendomsportefølje er boliger. De eier nå over 52.000 leiligheter i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland.

Bare i år har porteføljen økt med 13.000 leiligheter.

I løpet av et år er Tollefsen blitt Nederlands tredje største private boligeier med over 10.000 leiligheter.

Kjøper seg opp i Asker

Eiendomsinvestoren Ivar Tollefsen kjøpte nylig to nye eiendommer på Elvely ved Føyka i Asker og sikret seg et godt grep om Askers videre sentrumsutvikling.

Kjøpene er gjort gjennom Tollefsens selskap Fredensborg Bolig.

Eiendommene det her er snakk om er der hvor bygningen med blant andre Asker Bilutleie holder til og bygningen bak denne. 

Fredensborg Bolig eier med dette store deler av Elvely-kvartalet etter at selskapet i mars i år også kjøpte Kirkeveien 226, der Asker Frukt & Grønt er blant leietagerne.

Fredensborg eier også Sentrumsgården i Bankveien 10 like ved, med 96 leiligheter som snart legges ut for salg.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.