Skip to main content

Fornebu Hovedgård forsøkes solgt til en mengde ulike småsparere

Fornebu Hovedgård kan nå få flere mindre eiere.

FOTO: KARL BRAANAAS

Terje Tinholt kjøpte Fornebu Hovedgård av Jens Ulltveit-Moe for 65 millioner kroner. Nå forsøkes eiendommen solgt til småsparere for 91 millioner kroner. 

Det skriver Finansavisen på nett mandag kveld. 

Ifølge avisen er selskapet Vika Project Finance i markedet for å selge eiendommen som et investeringsprosjekt for småsparere. Investeringene skal skje gjennom Fornebu Hovedgaard Invest AS. Dette er et selskap som ikke ennå er registrert i Brønnøysund. 

Avisens nettutgave minner om at Tinholt kom til forlik med Jens Ulltveit-Moe i april om kjøp av Fornebu Hovedgård. Dette etter at de to naboene hadde vært uenige en god stund om kjøpet.

Overtok og selger videre

Terje Tinholt overtok eiendommen 5. mai. I mai omtalte Budstikka at Tinholt ønsker å leie ut bygget. Men nå er altså salg som investeringsprosjekt til småsparere også lansert som en mulighet. 

Skjer det, har Finansavisen regnet seg frem til det som i utgangspunktet vil kunne bli en kjempegevinst på 26 millioner kroner. 

Av dette skal Vika Project Finance også ha sitt, men at det blir en større gevinst er sikkert, påpeker nettstedet.

Eiendommen er eid av et holdingselskap som er 50/50 eid av Terje Tinholt og Stegg Eiendom. 

– Jeg vet det er noen som jobber med ting, men jeg er ikke i frontlinjen her, sier Terje Tinholt til Finansavisen.

Flere visninger

Tinholt sier det er interessenter både på kjøpersiden og leiesiden. 

Han bekrefter at det har vært flere visninger på eiendommen – både overfor kjøpsinteresserte og leieinteresserte.

– Jeg vet det er interesse på kjøpersiden, men jeg kan ikke si noe før det er konkret. Her er det både kvalitetsfolk og drømmere, sier Tinholt. 

– Det er flere prosesser som foregår her. Vi jobber med utleie først og fremst. Utover det vil jeg ikke kommentere noe på nåværende tidspunkt, skriver Tinholt i en sms til Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.