Skip to main content

Byggingen av 220 boliger i Helgerudkvartalet starter snart

Slik skal det nye Helgerudkvartalet bli seende ut, ifølge tegningene.
Slik skal det nye Helgerudkvartalet bli seende ut, ifølge tegningene.
FOTO: PRIVAT

Skanska starter utbyggingen av Helgerudkvartalet i Sandvika 1. februar.

To nye kvartaler på rundt 60.000 kvadratmeter skal bygges, og blir kombinasjonsbygg med både næringsarealer og boliger. Kontrakten er på 965 millioner kroner.

– Vi ser frem til å sette spaden i jorden i februar og er veldig glade for å være med på dette store og viktige byutviklingsprosjektet i Sandvika. Dette et prosjekt som passer meget godt inn i vår portefølje, forteller Tor Arne Midtskogen, konserndirektør med ansvar for byggvirksomheten i Skanska Norge i en pressemelding.

– Et løft

Kristoffer Andenæs i Andenæs Eiendom håper prosjektet skal forsterke stedstilhørelse og identitet i Sandvika.

Kristoffer Andenæs foran Helgerudgården i april, før den ble revet.

Kristoffer Andenæs foran Helgerudgården i april, før den ble revet. 

Foto: KARL BRAANAAS

– Etter å ha jobbet med prosjektet i så mange år er vi veldig klare for å komme i gang med byggingen av det som vil være et løft for Sandvika sentrum, sier Andenæs i pressemeldingen.

Budstikka skrev tidligere i år at Andenæs Eiendom AS hadde et overskudd før skatt på 20,3 millioner kroner i fjor. Eierfamilien feiret med et utbytte på 15 millioner kroner.

Felles takhage

De fem nederste etasjene vil bli næringslokaler, med butikker og serveringssteder mot gater og torg i første etasje. I sjette etasje skal det bygges en felles takhage for boligene som bli liggende i 6 frittstående boligbygg på taket av næringslokalene. 

Boligbyggene blir fra 6 til 10 etasjer høye, og består av totalt ca. 220 boenheter i ulike størrelser.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.