Skip to main content

Boligprisene med solid stigning i årets første måned

Boligprisene i Asker og Bærum steg med 3 prosent i årets første måned. 

Foto: KARL BRAANAAS

Boligprisene i Asker og Bærum steg med 3 prosent i januar. 

Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,6 prosent. Det viser boligstatistikken for januar, som ble lagt frem av Eiendom Norge torsdag formiddag.

På landsbasis steg boligprisene steg med 3,3 prosent nominelt i januar. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,9 prosent.

– Boligprisene steg som normalt i januar, men oppgangen er sterkere i mange områder enn vanlig, særlig i Agder og Rogaland og på Østlandet. Den såkalte januareffekten i boligmarkedet korrigerer den normalt svakere utvikling i desember, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Kvadratmeterpris

Prisen på én kvadratmeter bolig i Asker og Bærum var i gjennomsnitt 56.654 kroner ved utgangen av januar. Det er nesten 3.000 kroner mer per kvadratmeter enn i desember, og 3,6 prosent høyere enn på samme tid i fjor. 

Snittprisen (median) for en lokal bolig er nå 5.452.563 kroner.

Totalt ble det solgt 278 boliger i Asker og Bærum i januar. Det er marginalt færre enn på samme tid i fjor, da 285 boliger skiftet eiere. Gjennomsnittlig formidlingstid, altså hvor lang tid det tar å få solgt en bolig, var i januar 52 dager. 

Det er 10 dager lengre enn på samme tid i fjor, men 15 dager mindre enn landsgjennomsnittet.

Forventer fem prosent opp

Selv om det fortsatt tar lengre tid enn tidligere å få solgt enkelte boliger, preges boligmarkedet av optimisme. Det bekrefter meglere Budstikka har snakket med, som forteller om mange på visning og flere budgivere.

Da Budstikka snakket med lokale meglere i desember, ble det spådd en prisvekst helt opp mot fem prosent for boliger i Asker og Bærum i 2020.

Det som trekkes frem som begrunnelse, er at de store driverne på boligprisene ser ut til å holde seg stabile inn i 2020.

– Norsk økonomi går godt og man forventer et stabilt arbeidsmarkedet med noe økte lønninger; og med rente på samme nivå gjennom 2020, betyr det at kjøpekraften holder seg til neste år, sa eiendomsmegler og partner Håkon Dybvad i Aktiv eiendomsmegling tidligere denne måneden.

OBOS-hopp

Mandag kom OBOS med sin prisstatistikk for januar. De hadde 638 eierskifter sist måned i Oslo-området.

Tallene viste at det ble et relativt kraftig hopp i årets første måned - hele 9,6 prosent opp fra måneden før.

I januar var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for OBOS-boliger i hovedstadsområdet 65.259 kroner.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.