Skip to main content

Boligprisene fortsetter oppover i Asker og Bærum

Fem boligjegere kom innom visningen på denne leiligheten i Hukenbekken i Asker tirsdag kveld.
Fem boligjegere kom innom visningen på denne leiligheten i Hukenbekken i Asker tirsdag kveld.
Foto: EIENDOMSMEGLER 1

Boligprisene økte med 0,7 prosent i april i Asker og Bærum. På visninger tirsdag kveld var oppmøtet «midt på treet» flere steder. 

Eiendom Norge la onsdag frem boligprisstatistikken for april. Sesongjustert var økningen på 0,7 prosent lokalt.

– Boligprisene fortsatte å stige i april. Det er nå tegn til at boligprisveksten flater ut, selv om den underliggende prisveksten fremdeles er sterk på Østlandet, i Agder og Rogaland, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norges la frem boligprisstatistikken for april 2022.
Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norges la frem boligprisstatistikken for april 2022.
Foto: Foto: Ørn E. Borgen / NTB

– Interessen er grei

I Hukenbekken i Asker hadde Baldur Snær Sveinsson visning tirsdag kveld på en 3-roms leilighet med en prisantydning på 8,4 millioner kroner. To personer dukket opp, og han har noen interessenter til.

– Interessen er helt grei, rett og slett. Midt på treet, mener Sveinsson.

Han vurderer boligmarkedet til å være relativt stabilt.

– Kanskje mer i favør selgers marked enn kjøpers marked. Jeg tenker at boligmarkedet vil ha en svak vekst fremover. Ikke noe voldsomt, tror han.

I Lommedalen holdt DNB Eiendoms Mette Hagen visning på halvparten av en tomannsbolig. 10,5 millioner kroner er prisantydningen for 215 kvadratmeter. «Eneboligfølelse» reklameres det med i annonsen.

– Det er syv interessenter på denne boligen, av disse er det spesielt fire som jeg følger opp nå etter visningen, sier Hagen.

Mette Hagen hos DnB Eiendom.

Mette Hagen hos DnB Eiendom.

Foto: Andreas Spinnangr Wiig

– Hvordan er boligmarkedet i øyeblikket?

– I april har det vært rekordlavt antall boliger ute på markedet, samtidig som etterspørselen fremdeles er høy. Det skaper en skjevhet i markedet. I hovedsak selges de fleste boliger umiddelbart, og de fleste går fremdeles godt over prisantydning.

Spent optimist

Hagen trekker frem en bolig på Bærums Verk som ble solgt for en halv million over takst i april.
– Det er vanlig at prisene stiger i april. Vi merket i år at folk var på ferie, og færre la ut eiendommene i april. De vi har hatt har blitt solgt, forklarer hun.

– Hvordan tror du det vil utvikle seg fremover?
– Jeg er evig optimist med boligmarkedet, så lenge du har så lite tilbud som nå, vil det være sterk etterspørsel per bolig. Det blir spennende å se hvor stor påvirkning rentene har hatt og hvor stor betydning økte priser på strøm og matvarer har, sier hun.

15 på visning

Thomas Skraastad hos eiendomsmegler Krogsveen i Sandvika hadde visning på en treroms leilighet på 48 kvadratmeter på Emma Hjorth i Bærum tirsdag kveld.

– Oppmøtet på visningen var godt med rundt 15 interessenter, noe som er ganske bra. En leilighet som denne er populær, spesielt blant førstegangsetablere, sier Skraastad.

Han synes det er krevende å spå om boligmarkedet fremover.

– Det er vanskelig å si hvordan det vil bli med varslet renteoppgang og trolig flere boliger på markedet.

Tirsdag var det tre personer på den andre visning for toromsleiligheten i Korpåsen 89A i Asker. 

Thomas Skraastad hos Krogsveen.

Thomas Skraastad hos Krogsveen.

Foto: Privat

Mindre trykk

Eiendomsmegler Truls Eirik Holm i Krogsveen mener interessen for objektet har vært påvirket av at tre tilsvarende leiligheter har ligget ute for salg i samme periode.

– Det gjør at det blir litt mindre trykk på hver enkelt leilighet, så vi har hatt litt uflaks med timingen. Men det er et populært område, så det pleier å gå ganske raskt unna, sier eiendomsmegleren.

Generelt vurderer han dagens boligmarked som «sunt». Samtidig ser han at flere boligkjøpere må ta stilling til en dyrere hverdag.

– Det er klart at en del tenker litt, med tanke på krig, renteøkning, dyrere strøm, bensin og matvarer. Det er nok flere som har litt strammere økonomi, som påvirker kjøpekraften selvfølgelig, sier Holm.

– Hvordan tror du boligmarkedet vil utvikle seg fremover?

– Jeg tror det blir en svak vekst, men ikke like kraftig som vi har sett de foregående årene. Jeg tror det blir litt mindre «texas». Renten skal jo opp kanskje både to-tre-fire ganger til i løpet av året, og det er aldri slik at renteøkning øker kjøpekraften, sier han.

Holm trekker spesielt frem dyre strøm- og bensinpriser som avgjørende.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.