Skip to main content

«Bettan» får grønt lys – kommunen likevel kritisk

Dette strandhuset på Elisabeth Andreassens Brønnøya-eiendom må rives, mener Asker kommune. Artistens arkitekt er uenig.

Dette strandhuset på Elisabeth Andreassens Brønnøya-eiendom må rives, mener Asker kommune. Artistens arkitekt er uenig.

FOTO: BJARNE BARE

Artisten Elisabeth Andreassen får etterlengtet ja til riving og nybygg. Men Asker kommune hever likevel pekefingeren.

«Bettan» får behandlet byggesøknaden, fortalte Budstikka forrige uke.

Asker kommune nektet først å behandle søknaden om å rive et uthus og bygge et nytt og like stort, på artistens fritidseiendom på Brønnøya. Nå er den altså behandlet – med et ja for Elisabeth Andreassens del.

– Det godkjennes søknad om dispensasjon fra reguleringsbestemmelsene for riving/oppføring av uthus på 22 m², heter det i kommunens brev, som er signert av en saksbehandler og avdelingsleder Malvin Bjorøy.

Artist Elisbeth Andreassen, bedre kjent som «Bettan».
Artist Elisbeth Andreassen, bedre kjent som «Bettan».
Foto: BETTAN.NO

Men Asker kommune krever, i samme sak, at et mindre strandhus på 9,5 m² rives, og at dette skal dokumenteres. Kommunen peker på at artistens eiendom var en del av en ulovlighetsoppfølging for noen år tilbake

– Om ansvarlig søker var klar over at tiltaket (strandhus med utepeis, red.anm..) var ulovlig, er det jo bekymringsfullt at ansvarlig søker ikke tok dette med i sin søknad/vurdering, skriver byggesaksavdelingens ansatte.

Fornøyd, men kritisk

Pieter Paul Furnée, søker og arkitekt i Boxs Arkitektstudio AS, er fornøyd med utfallet knyttet til uthuset på 22 m², etter mer enn ni måneders saksbehandling. Han sier imidlertid at han er i stuss over vilkåret om det mindre strandhuset.

– Vilkåret tilsidesetter et politisk vedtak i bygningsrådet hvor rivning gis utsettelse inntil ny reguleringsplan foreligger, sier Furnée.

Elisabeth Andreassen koser seg på Brønnøya, skal vi tro hennes mange innlegg på Instagram.

Elisabeth Andreassen koser seg på Brønnøya, skal vi tro hennes mange innlegg på Instagram.

Foto: FRA INSTAGRAM/bettan_official

– Det er svært uvanlig at kommunedirektøren, i et delegert vedtak, overprøver et gyldig politisk vedtak, sier han videre.

Dårlig stemning

Furnée uttaler dessuten at han stusser over den uttalte bekymringen om søkers vurderinger knyttet til strandhuset, og understreker at «det får stå for kommunedirektørens regning».

Saken har vært preget av harde beskyldninger og dårlig stemning. – Servicen i Askers byggesaksavdeling er «utpreget dårlig», sa en sivilarkitekt i sommer

Leder Malvin Bjorøy i kommunen parerte med at byggesaksavdelingen ikke ville forholde seg til arkitekten overhodet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.