Skip to main content

Avviste klage på Bleiker-utbygging

Totalt 68 leiligheter skal bygges på Nedre Bleiker gård av Skanska Eiendomsutvikling.

Totalt 68 leiligheter skal bygges på Nedre Bleiker gård av Skanska Eiendomsutvikling.

Foto: Eve Images

Asker bygningsråd avviste i sitt møte onsdag en klage mot den planlagte utbyggingen av Nedre Bleiker gård.

Kommunestyret vedtok i mai en reguleringsplan som innebærer utbygging av eiendommen ved Askerhallen med 68 leiligheter. 43 av leilighetene skal bygges i tre leilighetsbygg, mens de 25 siste kommer i låven, som skal rives og gjenoppbygges.

Kulturmiljø og trafikk

Venneforeningen for Nedre Bleiker gård klaget på kommunestyrets vedtak. Foreningen mener blant annet at kulturmiljø, kulturverdier og vegetasjon vil bli påvirket negativt, at opprinnelig gårdstun blir ødelagt og at låven er i god nok stand til at den kan repareres.

Venneforeningen mener i tillegg at uteoppholdsareal til leilighetene vil privatisere gårdstunet og at trafikksituasjonen på Bleiker og Risenga blir forverret som følge av utbyggingen. 

Bygningsrådet hørte ikke på klagen og opprettholdt kommunestyrets vedtak. «Bygningsrådet kan ikke se at det foreligger momenter i saken som tilsier en endring av vedtaket», heter det i bygningsrådets enstemmige vedtak.

Saken oversendes nå Fylkesmannen i Oslo og Viken for endelig avgjørelse. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.