Skip to main content

Asker og Bærums billigste enebolig solgt for 2,7 millioner

Christin fra Oslo var blant de fremmøtte på visning i Sætre mandag kveld. Hun forteller hun ønsker å renovere med omhu og kjærlighet.

Christin fra Oslo var blant de fremmøtte på visning i Sætre mandag kveld. Hun forteller hun ønsker å renovere med omhu og kjærlighet.

Foto: KNUT BJERKE

Asker og Bærums billigste enebolig ble solgt tirsdag for 2,7 millioner kroner - nær en million under prisantydningen. 

– Det var mange med i budrunden. Huset gikk til en privatperson som ville bo der, og ikke rive huset. Det sier megler Bettina Due til Budstikka etter at huset ble solgt tirsdag. 

Som tidligere omtalt var prisantydning  på 3,5 millioner kroner, men prisen endte altså 800.000 kroner under dette. 

– Hva tenker du om prisen - det var lavere enn hva dere gikk ut med? 

– Prisen er det markedet som bestemmer, ikke jeg eller selger. I dette tilfellet var det ikke mer å hente, sier Due. 

Gikk av med seieren 

Det var Christin fra Oslo som gikk av med seieren, etter en budrunde som startet klokken 12.00 og ble avgjort 14.45. 

– Hva føler du nå? 

– Jeg føler at jeg ser frem til et spennende prosjekt, og jeg tenker vi har gjort et utrolig godt kjøp. Vi er jo forberedt på å bruke en del midler på huset. Vi ønsker å bevare den stilen som er der, sier Oslo-kvinnen. 

Hun og mannen overtar boligen 1. juni. De kommer imidlertid til å beholde en liten bolig i Oslo. 

– Vil sommeren bli brukt på oppussing? 

– Vi kommer til å bruke tid på boligen, ja. Men vi trenger jo også hjelp. Så eksakt når vi kan flytte inn er vanskelig å si nå, sier Christin. 

Ikke mange på visning 

Mandag kveld var det ikke flust av privatpersoner på visning, men flere utbyggere har vært interessert. Megler trodde eneboligen ble solgt tirsdag, og det ble den. 

– Det er et bitte lite hus som trenger litt kjærlighet. Det ligger veldig koselig til, mener eiendomsmegler Bettina Due.

Seks privatpersoner var innom visningen i det som per nå er Asker og Bærums billigste enebolig. Det 89 kvadratmeter store huset ligger ute for 3,5 millioner kroner, og er det billigste du finner i kategorien «enebolig» på Finn.no i distriktet.   

Vil totalrenovere 

Budstikka snakket med noen av dem som var på visningen. Alle var veldig klar over at mye måtte gjøres. Huset er også kategorisert som et «oppussingsobjekt». 

– Vi er interessert i å kjøpe et objekt vi kan totalrenovere med omhu og kjærlighet. Her ønsker vi skape en nydelig oase, sier Christin fra Oslo. Hun kikker på stedet, og venter på sin mann da Budstikka treffer henne.

– Huset er ganske nedslitt. Hva tenker du om dette?

– Vi er klar over at det blir renoveringskostnader, og at dette huset dermed koster langt mer enn prisantydningen, sier Oslo-kvinnen, som bor i leilighet ved Sjølyst i Oslo, i dag.

– Hvorfor flytte fra Oslo til Sætre?

– Det er mer fred og ro her. Det er det vi ønsker. Dessuten har vi båt, og en båtplass her er også et trekkplaster, sier Christin.

De Budstikka snakket med på visning var alle klare på at mye penger må legges i oppussing av den lille eneboligen.

De Budstikka snakket med på visning var alle klare på at mye penger må legges i oppussing av den lille eneboligen. 

FOTO: KNUT BJERKE

– Man må jo doble prisen med alt som må gjøres her, mener en Sætre-mann vi treffer i hagen. Han oppgir at han kom for å se «hvor ille det faktisk var her», og sier hans antagelser ble bekreftet. 

Trenger kjærlighet 

Om prisen på eneboligen sier megler Bettina Due fra DNB Eiendom:

– Dette er et objekt det er vanskelig å prise. Hadde vi satt det lavere, kunne det kanskje kommet 70 på visning. Det viktige er at de som møter opp faktisk er interessert i boligen, og det er de. Denne vil være solgt tirsdag 10. mai, sier Due.

Megler Bettina Due er sikker på eneboligen i Sætre blir solgt tirsdag.

Megler Bettina Due er sikker på eneboligen i Sætre blir solgt tirsdag.

FOTO: KNUT BJERKE

– Mye må gjøres her. Boligen er temmelig nedslitt? 

– Alt må gjøres. Det er gjort noe mindre arbeid på det elektriske og det er byttet vinduer noen steder, men det er et totalt oppussingsobjekt, sier hun. 

Nedringt av utbyggere 

Det lille, hvite huset er fra 1918. Det er pusset opp etter første verdenskrig – men nå er det modent for et nytt strøk. Tomten på 1.178 kvm, samt muligheten til å kjøpe en tomt like innenfor, kan friste kunder som ikke var på visningen. 

Det spørs om dette bassenget er badeklart til sommeren 2022. Da må i så fall lappesakene straks frem.

Det spørs om dette bassenget er badeklart til sommeren 2022. Da må i så fall lappesakene straks frem. 

FOTO: KNUT BJERKE

– Mange utbyggere har ringt meg. Det er umulig å få tak i prosjekter nå, så alle fra Oslo og utover er på jakt. Men man skal være klar over prisen på sluttproduktet også. Det koster fryktelig mye å bygge i dag. Om de så kjøper tomten ved siden av og bygger tomannsbolig, vil det kanskje ikke lønne seg. Jeg tror boligen går til en privatperson. Den har vært bebodd – det er ikke sånn at den ikke er beboelig, sier Due. 

– Eiendommen har absolutt potensial, men slik vi har priset oss i dag er nok marginene for små for en utvikler. Det har også blitt en god del dyrere å bygge i dag, mener Due.

Flere «billigboliger» til salgs

I Holmsbu er det også en bolig ute for 3, 5 millioner kroner. 

Sammenlignet med renoveringsobjektet i Sætre, er Holmsbu-boligen langt mer oppgradert, viser bilder fra Finn.no

Christin ser på det som kan bli hennes fremtidige stue. Da må det pusses opp, ifølge henne.

Christin ser på det som kan bli hennes fremtidige stue. Da må det pusses opp, ifølge henne. 

Foto: KNUT BJERKE

Bærums rimeligste enebolig i øyeblikket ligger i Lommedalen til en prisantydning på 5,2 millioner. Stedet karakteriseres som et oppussingsobjekt, og megler har tatt seg bryet med å lage illustrasjonsbilder over hvordan boligen kan se ut etter oppussing. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.