Skip to main content

Asker og Bærum med historisk boligprisoppgang

Boligprisene i Asker og Bærum steg mest i landet i juni.

Foto: Knut Bjerke

Boligprisene i juni steg aller mest i Asker og Bærum, ifølge Eiendom Norges boligprisstatistikk.

Fredag la Eiendom Norge frem boligprisstatistikken for juni. Den viser at boligprisene steg med 0,8 prosent i den første sommermåneden. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,0 prosent.

– Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene i alle områder i juni, og det var en spesielt sterk utvikling i boligprisene på det sentrale østlandsområdet og i Bergen. I Oslo, Asker/Bærum, Follo og Romerike er dette den sterkeste oppgangen i en juni måned i boligprisstatistikkens historie, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

Asker og Bærum troner helt på topp i juni med en oppgang på 3,1 prosent etter fulgt av Romerike med 3,0 prosent.

– I april og mai falt omsetningen i boligmarkedet betydelig, men i juni har det vært en kraftig vekst i antall nye boliger på markedet og antall solgte boliger. Omsetningsfallet i kjølvannet av korona-utbruddet er så godt som hentet inn igjen sammenlignet med 2019. Dette tyder på at boligmarkedet oppleves som trygt og forutsigbart, sier Lauridsen.

Den voldsomme prisoppgangen i juni, står i sterk kontrast til måneden før da Asker og Bærum hadde den laveste prisoppgangen i landet.

Mer aktivitet enn i fjor

I juni ble det solgt 11.342 boliger i Norge, noe som er 14,5 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2019. Så langt i år er det solgt 49.319 boliger i Norge, noe som er 1,7 prosent færre enn på samme tid i 2019.

I juni ble det lagt ut 10.984 boliger til salgs i Norge, noe som er 9,9 prosent flere enn i samme måned i 2019. Så langt i år er det lagt ut 54.331 boliger til salgs, noe som er 4,5 prosent færre enn på samme tid i fjor.

– Det norske boligmarkedet har vist seg svært robust selv i en krisetid, og det er svært positivt både for husholdningene og norsk økonomi at vi ikke har fått et kraftig fall i boligprisene. Det hadde fått negative ringvirkninger både for den enkelte og økonomien, sier Lauridsen, som tror prisutviklingen blir mer moderat de neste månedene.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.