Skip to main content

Asker og Bærum med den svakeste boligprisutviklingen i landet

SANDVIKA: Boligprisene i Asker og Bærum hadde en svak utvikling for andre måned på rad.

Boligprisene i Asker og Bærum forble uendret også i mai, men aktiviteten på boligmarkedet er fortsatt høy.

Eiendom Norge la onsdag formiddag frem boligpristallene for mai. De viser at boligprisene i Asker og Bærum har hatt en flat utvikling, noe som også var tilfellet i april. Justert for sesongvariasjoner, har det faktisk vært en ørliten nedgang på 0,1 prosent. Sammen med Follo, Romerike og Trondheim har Asker og Bærum dermed hatt den svakeste prisutviklingen i landet.

I Norge sett under ett, steg boligprisene med 0,7 prosent nominelt i mai måned. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,5 prosent.

– Den moderate prisutviklingen i boligmarkedet så langt i år vedvarer i mai med en mindre oppgang i prisene. Det er positivt at den stabile utviklingen i boligmarkedet gjennom 2018 har fortsatt inn i 2019. Dette skaper forutsigbarhet for norske forbrukere, banker og myndigheter, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer i en pressemelding.

Kvadratmeterpris på 55.261 kroner

Totalt ble det lagt ut 440 boliger for salg i Asker og Bærum i mai. Det er 11 færre boliger enn samme måned i fjor, men 145 flere boliger enn i april. I snitt tok det 29 dager å få solgt boligen, noe som er 16 dager under landsgjennomsnittet.

Medianprisen lokalt, det vil si den midterste prisverdien av alle boligene som ble omsatt i april, var 5.200.000 – mot 4.990.000 måneden før. Gjennomsnittsprisen for 1 kvadratmeter bolig ble i mai 55.261 kroner.

Tallene viser at boligprisene har stabilisert seg over tid. Prisveksten de siste 12 månedene har vært på 3 prosent.

– Trenden over hele landet er nullvekst eller moderat vekst. Etter flere år med svingninger, er vi inne i en periode med moderat vekst, og det er gledelig, sier Dreyer.

Budstikka oppdaterer saken.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.