Skip to main content

Asker og Bærum med den svakeste boligprisutviklingen i landet

SANDVIKA: Boligprisene i Asker og Bærum hadde en svak utvikling for andre måned på rad.

Boligprisene i Asker og Bærum forble uendret også i mai, men aktiviteten på boligmarkedet er fortsatt høy.

Eiendom Norge la onsdag formiddag frem boligpristallene for mai. De viser at boligprisene i Asker og Bærum har hatt en flat utvikling, noe som også var tilfellet i april. Justert for sesongvariasjoner, har det faktisk vært en ørliten nedgang på 0,1 prosent. Sammen med Follo, Romerike og Trondheim har Asker og Bærum dermed hatt den svakeste prisutviklingen i landet.

I Norge sett under ett, steg boligprisene med 0,7 prosent nominelt i mai måned. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,5 prosent.

– Den moderate prisutviklingen i boligmarkedet så langt i år vedvarer i mai med en mindre oppgang i prisene. Det er positivt at den stabile utviklingen i boligmarkedet gjennom 2018 har fortsatt inn i 2019. Dette skaper forutsigbarhet for norske forbrukere, banker og myndigheter, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer i en pressemelding.

Kvadratmeterpris på 55.261 kroner

Totalt ble det lagt ut 440 boliger for salg i Asker og Bærum i mai. Det er 11 færre boliger enn samme måned i fjor, men 145 flere boliger enn i april. I snitt tok det 29 dager å få solgt boligen, noe som er 16 dager under landsgjennomsnittet.

Medianprisen lokalt, det vil si den midterste prisverdien av alle boligene som ble omsatt i april, var 5.200.000 – mot 4.990.000 måneden før. Gjennomsnittsprisen for 1 kvadratmeter bolig ble i mai 55.261 kroner.

Tallene viser at boligprisene har stabilisert seg over tid. Prisveksten de siste 12 månedene har vært på 3 prosent.

– Trenden over hele landet er nullvekst eller moderat vekst. Etter flere år med svingninger, er vi inne i en periode med moderat vekst, og det er gledelig, sier Dreyer.

Budstikka oppdaterer saken.

Les flere artikler