Skip to main content

Asker og Bærum dyrest i Norge

Eiendom Norges ferske rapport viser at boligprisene i Asker og Bærum med 1,7 prosent. Det er den mest stabile perioden Eiendom Norge har målt siden 2003. 

Foto: Anette Andresen

Eiendom Norges nyeste rapport på boligpriser i Norge viser at Asker og Bærum er dyrest i Norge på boligmarkedet. 

Boligprisene steg med 1,7 prosent fra juli til august i Asker og Bærum, viser tall fra Eiendom Norge, som ble lagt ut onsdag formiddag. Det er litt lavere enn hva utviklingen på landsbasis er, på 1,9 prosent. 

– Over det siste året har boligprisene i Asker og Bærum steget med 3,9 prosent. Det er en veldig stabil utvikling som er i tråd med utviklingen vi ser ellers på østlandet også. Det er veldig positivt, sier kommunikasjonssjef i Eiendom Norge, Eirik Lundesgaard. 

Dyrest i landet

Rapporten viser også at Asker og Bærum er det stedet i landet hvor boligen er dyrest i landet. Gjennomsnittsprisen i de to kommunene er på 5,2 millioner kroner, to millioner mer enn prisen i resten av Norge. 

 – Det skyldes nok sammensetningen av boliger. I Asker og Bærum er det mye eneboliger, noe som driver prisen opp en del. Sammenligner man med Oslo så er det et mye større sprik i priser innad i kommunen, så der ligger prisen på 4,1 millioner, forklarer han.

Det ble solgt færre boliger solgt i august, sammenlignet med i 2018. I fjor ble det solgt 366 boliger, i år er det solgt 353 boliger.

– Det er en minimal nedgang i Asker og Bærum. Det er nok mest tilfeldig. I august var det færre helgedager enn det var i fjor. Det påvirker salget fordi det er som regel da vi har visninger, sier Lundesgaard. 

Mest stabile utviklingen på 16 år

Lundesgaard er godt fornøyd med utviklingen i Asker og Bærum. Sammenlignet med samme periode ifra tidligere år, er prisøkningen nærmest minimal.

– Det er en kjedelig måling, men kjedelig er veldig positivt i denne sammenhengen. Siden det ekstreme prishoppet i 2016 har det blitt mer og mer stabilt. Dette er den mest stabile perioden vi har registrert i boligmarkedet siden 2003, konkluderer Lundesgaard med. 

Også OBOS-prisene stiger

OBOS-prisene i Oslo steg også i forrige måned, med 1,4 prosent. Hittil i år har prisene for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 8,1 prosent.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.