Skip to main content

60 på visning, seks budgivere og 800.000 over takst

SJARM: Megler Jørgen Ek tror funkisboligen fra 1937 vekket interesse på grunn av sin sjel og sjarm.
SJARM: Megler Jørgen Ek tror funkisboligen fra 1937 vekket interesse på grunn av sin sjel og sjarm.

Eneboligen i Lønnveien på Haslum i Bærum sørget for full tenning hos boligkjøperne.

– Det var 60 på visning. Jeg tok med 50 prospekter og alt ble borte. Jeg måtte ettersende ytterligere ti prospekter til. I tillegg hadde vi ti par på privatvisning i løpet av uken, sier Eiendomsmeglerfullmektig og Partner, Jørgen Ek i Eie eiendomsmegling Kolsås.

Den 182 m² eneboligen på Haslum ble lagt ut med en takst på 7,3 millioner, noe som gir en kvadratmeterpris på 40.100 kroner.

– Boligen var absolutt ikke for lavt priset. Dette var et hus fra 1937 med vinduer fra byggeåret og bad fra 1970, som må tas. Selgeren hadde imidlertid pusset den opp fint og tatt alle overflater samt nytt kjøkken, og hadde sørget for en finish som virket tiltalende. Folk følte at de kunne flytte rett inn og heller ta badene etter hvert.

LES OGSÅ: Enkel hytte gikk 900.000 over takst

– Sjel og sjarm

Seks budgivere kjempet en beinhard kamp for å sikre seg eneboligen, og tok blant annet i bruk litt skremmetaktikk.

– Her var det mange som var med nesten helt opp. Fire budgivere var med mellom 7.8 og 8. En av budgiverne sendte inn et bud som gjorde at det hoppet fra 7.450.000 til 7,8. Det var imidlertid ikke de som endte opp med boligen.

Vinnerbudet ble 8,1, noe som er 800.000 over takst. Ek tror beliggenheten og husets klassiske stil var årsaken til den store interessen.

– Boligen er en funkis som har litt mer sjel og sjarm enn mye annet som er der ute. Det var det nok mange som falt for, avslutter han.

LES OGSÅ: Eneboliger i Bærum steg mest i august

900.000 over takst

Daglig leder i samme meglerfirma, Magne Værnes, hadde på sin side et svært godt salg på Kolsås, hvor en bolig gikk 900.000 over takst.

– Det var to budgivere, og til sammen ble det lagt inn 20 bud, sier Værnes.

Eneboligen ble lagt ut for 7,5 millioner, men ble solgt for 8,4 millioner.

– Vi hadde sendt en verdivurdering på 8,5 millioner et halvt år tidligere. Takstmannen rokket imidlertid ved dette og satte taksten til én million under, fortsetter Værnes, som ønsker grundigere dokumentasjon for å unngå for stort sprik mellom taksten og hva markedet er villig til å betale.

– En takstmann er ikke en beskyttet tittel. I utgangspunktet betaler man for hva en annen person mener. Hvis man får en boligsalgsrapport, så får man en grundig vurdering av boligens tekniske stand. Det tror jeg er bra.

LES OGSÅ: Spår oppgang i salget av nye boliger

– Aldri hatt så mange telefoner

Likevel understreker han at interessen for boliger i dette området er stor, og at et salg derfor fort kan gå over takst.

– Vi har pleid å ligge på rundt 120 boliger til salgs totalt på Kolsås. Det vi opplever er at det i de siste 12 månedene bare har vært 74 boliger ute for salg. Ni av disse er eneboliger. Når sjansen da byr seg, så har boligkjøperne, som er interessert i en bolig i det området, lyst til å gripe den, fastslår Værnes.

– Vi har aldri hatt så mange telefoner fra folk som ber om å få stå på en eksklusiv liste, slik at de får beskjed om nyheter som kommer, legger han til.

Ofte er det ifølge megleren også folk fra nærmiljøet som er på visningene.

– Vi har vært så heldige å få selge hver tredje bolig i området. Det vi ser er at det er et ganske lokalt flyttemønster. De som kommer på visning er ofte fra nærmiljøet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.