I løpet av januar ble det solgt 147 eiendommer i Bærum. I Asker var tallet 54 eiendommer. Det viser statistikken fra Eiendomsverdi.

– Lokalmarkedet er preget av et lavt utbud. I januar ble det annonsert 19,4% færre boliger i Asker og 10,9% færre i Bærum, sammenlignet med januar i fjor. Vi har derfor godt med besøk på visninger om dagen, og forventer i prisøkning nå i første kvartal, sier daglig leder og eiendomsmegler Håkon Dybvad i Krogsveen, og fortsetter:

– Når vi ser store utslag av andelen boliger solgt over takst, er det en forventning i markedet om at tilbudet på kort sikt ikke blir vesentlig bedre og at prisene fremover vil stige ytterligere.

LES OGSÅ: Hit kom det mellom 60 og 70 på visning

Dybvad trekker frem tapte budrunder før jul og pågang fra Oslo som viktige faktorer til økte priser.

– For takstmenn er det vanskelig å innkalkulere disse forholdene ved taksering i desember og januar, da mye må baseres på historisk oppnådde priser, fastslår han.

LES OGSÅ: Sprengte takstene

Flest under takst i Asker

I Asker var det kun 36 prosent av boligene som ble solgt over takst.

– Det er nok slik at Bærum i særlig grad opplever en økt etterspørsel fra Oslo, der det også rapporteres om et for lavt utbud, sier Dybvad.

Daglig leder og eiendomsmegler Petter Mamen-Lund i Eie eiendomsmegling i Asker tror færre Asker-boliger er årsaken til den store forskjellen, men også at man prissetter noe riktigere.

– I Asker er det få boliger og mange meglere, så man må prise riktigere. I Bærum og Oslo hvor det er et større utvalg, tys det lettere til lokkepriser, sier Mamen-Lund.

LES OGSÅ:  – Det er første gang vi ser en så heftig respons på Bærums Verk

800.000 kroner over takst

Men også i Asker kan det gå skyhøyt over takst Det viser salget av en treromsleilighet i sentrum av Heggedal som endte 800.000 kroner over takst.

– Dette objektet hadde masse interessenter som ville ha prime time beliggenhet i Heggedal. Her var det seniorer som ønsket seg bolig i tiden fremover, unge som ønsket å kjøpe for å leie ut noen år samt profesjonelle som ønsket å investere for å ha den når sentrumet er ferdig. Det er moro det som skjer der ute, forteller Mamen-Lund, som forklarere spriket mellom verditakst og salgssum slik.

– I dette tilfellet blir det vanskelig da dette ligger over alle priser vi har nådd før for tilsvarende boliger i dette området. Å ta høyde for ukjente faktorer som plutselig betyr mye for folk er umulig, avslutter han.