– De har gått med salgsplaner i nesten to år og jeg har fått være med på prosessen. Det har blitt brukt god tid til å planlegge salget, sier megler Edvard Chapsang.

Eneboligen på 170 m² ble lagt ut med en verditakst på 10,5 millioner kroner. Etter endt budrunde hadde prisen steget til 11.550.000 kroner – én million over takst eller 67.941 kroner per kvadratmeter.

– Det er mye, og kanskje den høyeste kvadratmeterprisen på en enebolig i det området, fortsetter Chapsang.

LES OGSÅ: Sliter med å få solgt Varners gigantvilla på Nesbru

– De har tatt alt

Det er bare syv år siden eneboligen sist skiftet eiere. Da var boligen i en litt annen forfatning.

– De som solgte, kjøpte det samme huset av meg i 2008. Da var det en bolig som hadde et stort behov for å bli pusset opp, sier Chapsang, som kan fortelle at eierne har brukt årene godt med å få eneboligen i tipp topp stand.

– De har tatt alt fra a til å. Det er ikke mye som ikke er gjort, og det er ingenting som er overlatt til tilfeldighetene. De har også hatt en gjennomgående tanke med hvordan alt skulle bli, fastslår han.

 

LES OGSÅ: Nå kan du bli Røkke-nabo på billigsalg

– Flere lokale interesserte

Tre budgivere knivet nesten hele veien inn for å få boligen. En lokal barnefamilie vant til slutt budrunden.

– Det var flere som var interessert i å komme med bud, men som ga seg da de så hvordan budrunden utviklet seg, sier Chapsang.

LES OGSÅ: 31-millioners villa: Endret vedtak på tre dager

Han forteller at få eneboliger til salgs i området også var en viktig faktor til at prisen ble skyhøy.

– Mange av dem var fra lokalområdet og kunder som jeg har hatt i mange år. Jeg har mellom fem og syv kunder som er interessert i å få tak i en enebolig på nedre Høvik, avslutter han.