Betydelig nedgang i antall boliger for salg

POPULÆRT: Rekkehus og tomannsboliger er fortsatt det som selges raskest og som flest ganger blir solgt over prisantydning. FOTOMONTASJE: KIM VAN DER LINDEN

POPULÆRT: Rekkehus og tomannsboliger er fortsatt det som selges raskest og som flest ganger blir solgt over prisantydning. FOTOMONTASJE: KIM VAN DER LINDEN

Rundt 70 prosent av alle boliger som selges i Asker og Bærum blir solgt over prisantydning. I tillegg selges de i rekordfart.

DEL

Det viser tall for årets fire første måneder som Aktiv eiendomsmegling på Bekkestua har funnet frem for Budstikka. I tillegg til at de fleste boligene oppnår en god salgspris, selges de også raskere enn tidligere. Omsetningshastigheten er i snitt 15 dager mot 23 og 21 dager i henholdsvis Asker og Bærum i 2016. Raskest går det med tomannsboliger i Asker, som i snitt selges på 9 dager.

– Markedet første tertial har vært preget av høy etterspørsel og lavt utbud, hvilket har bidratt til økte priser, sier eiendomsmegler og partner Håkon Dybvad i Aktiv eiendomsmegling.

I Asker har det så langt i år blitt solgt 260 boliger. Det er 40 færre boliger enn i samme periode i fjor. I Bærum er tallet 641 mot 761 i 2016. Nedgangen er på drøyt 13 prosent i begge kommuner.

MEGLER: Håkon Dybvad i Aktiv Bærum

MEGLER: Håkon Dybvad i Aktiv Bærum Foto:

– Nedgangen i antall omsetninger har vært betydelig. Dette skyldes bl.a. at ingen tør å selge egen bolig før de har fått kjøpt ny. Boligmarkedet er videre mye styrt av ferdigstillelse av nye prosjekter, fortsetter Dybvad.

LES OGSÅ: Salg av to nabohus ga formidabel prisforskjell

– Markedet er selektivt

Nedgangen i antall boliger er også noe andre lokale meglere kan bekrefte.

– Starten på 2017 har vært veldig bra, men fortsatt overvekt av kjøpere der ute, sier eiendomsmegler og partner Stian Holmen-Jensen i Privatmegleren på Stabekk.

MEGLER: Sverre Nielsen i DNB Eiendom.

MEGLER: Sverre Nielsen i DNB Eiendom. Foto:

– Det er åpenbart mangel på boliger og eiendommene vi har visning på blir dermed svært godt besøkt, legger daglig leder Sverre Nielsen i DNB Eiendom Asker til.

Men selv om markedet fortsatt beskrives som hett, med stor overvekt av kjøpere, så er det ikke alt som selges like raskt.

MEGLER: Berit Sveen Muggebye i Eiendomsmegler 1

MEGLER: Berit Sveen Muggebye i Eiendomsmegler 1 Foto:

– Vi synes fortsatt boligmarkedet er godt, men litt selektivt og det er ikke fullt så mange på visning, sier avdelingsleder Berit Sveen Muggebye i Eiendomsmegler 1.

– Boligmarkedet er varierende, alt i alt er det normalisert og forutsigbart, men markedet er noe objektsavhengig. Gode objekter og riktig pris trumfer, og gode objekter når det kommer til beliggenhet eller god standard er veldig populært, sier daglig leder og Petter Mamen-Lund i Eie Asker

LES OGSÅ: Megler: – På denne typen boliger opplever vi at interessentene «regner med» at boligen går «1 mill» over prisantydning

Vårslippet

Hver vår er det snakk om det store vårslippet av boliger. Ifølge daglig leder Mats Lund i Krogsveen Bekkestua er det i stor grad barnefamilier som bidrar til dette.

MEGLER: Mats Lund i Krogsveen Bekkestua

MEGLER: Mats Lund i Krogsveen Bekkestua Foto:

– De ønsker gjerne å selge/kjøp/flytte slik at barna kommer riktig inn til et nytt skoleår. Dette er mye av grunnen til at vi ser at april, mai og juni er våre høyest omsettende måneder, sier Lund.

LES OGSÅ: Ny prisrekord på leilighet: Her er Bærums dyreste

Men selv om mange meglere har varslet et stort vårslipp av boliger i media, så er det lite som tyder på at det vil skje lokalt.

– Noe ekstravagant vårslipp blir det nok dessverre ikke, men at tilbudssiden vil øke markant fremover nå er helt sikkert og det har allerede startet. Jeg tror nok tilbudet vil samsvaret med det tilbudet vi har sett i tilsvarende periode de siste tre årene, fortsetter Lund.

MEGLER: Stian Holmen-Jensen i Privatmegleren på Stabekk

MEGLER: Stian Holmen-Jensen i Privatmegleren på Stabekk Foto:

Han får støtte fra Stian Holmen-Jensen i Privatmegleren på Stabekk.

– De to foregående årene har ikke gitt de store vårsleppene som vi var vant med fra tidligere år. Vi opplever jevnt utbud av boliger gjennom hele året så det store vårsleppet kommer nok ikke i år heller, sier Holmen-Jensen.

Artikkeltags