I Sjøveien på Blommenholm strømmer folk inn til visning på en enebolig til 10 millioner kroner. Megler anslår at 12–15 familier er innom.

– Det er et presset marked og lite objekter. Det er mange om beinet, sier Eivind Jåsund, som er en av visningsdeltagerne.

Jåsund bor med sin familie i en tomannsbolig på Blommenholm, men har behov for litt mer plass. Boligen i Sjøveien er stor, men har også et stort moderniseringsbehov.

– Vi har fulgt med på markedet et halvt års tid og har vært litt mer aktive de siste månedene. Men vi har god tålmodighet, fortsetter han.

LES OGSÅ: Selger Gjettum-bolig fra 1930 for 90.000 kroner per kvadratmeter

– Folk er så vanvittig på

Godt besøkte visninger, boliger som selges mye over takst, og boliger som til tider kuppes før visning er en kjent sak. Men enkelte ganger skifter en bolig eier så raskt at den ikke engang blir annonsert.

– Vi er nok det meglerkontoret i Bærum som har flest salg «off market» fordi vi har et stort volum. Og når folk er så vanvittig på så klarer vi ikke holde det tilbake, sier eiendomsmegler Edvard Chapsang i Eie eiendomsmegling avdeling Sandvika.

– Vi har ganske mange salg utenom markedet, og det utgjør nesten 15–20 prosent av totalvolumet vårt, fastslår han.

Forbrukerrådet:  Sketptisk til salg før annonsering

Visninger og budrunde

Chapsang forteller at de har bygget opp en aktiv kundedatabase som de kontakter når de får inn et nytt oppdrag. Dette er blant annet folk som har vært på visninger i et bestemt område, men som ikke har lyktes med å få kjøpt bolig der ennå.

– Folk som har tapt budrunde en, to, tre og fire budrunder har fått god oversikt over området, og har en trygghet i prosessen allerede. De trenger ikke vente på at boligen skal legges ut på markedet, sier megleren.

LES OGSÅ: DN: Høili selger Nesøya-eiendom for 66 millioner

Chapsang legger ikke skjul på at han helst vil ha boligen ut på det åpne markedet, men understreker at det går skikkelig for seg via megler også når boligen selges utenom markedet.

– Så lenge vi ikke har annonsert det, så kan vi arrangere visninger og ha budrunde. Men dette forutsetter at de interesserte har fått all informasjon om eiendommen, avslutter Chapsang.

LES OGSÅ: Enebolig med 1967-standard gikk 1,85 mill. over takst

– Tror på prisvekst i mai

Få boliger og stor etterspørsel pekes på som årsak til markedet fortsatt er brennhett.

– Netto bruktmarked har ligget på 110–120 boliger før påske og 150 bruktenheter nå. Det er veldig lite når man da bryter det ned på postnummer og boligtype, sier daglig leder og eiendomsmegler Håkon Dybvad i Krogsveen på Bekkestua.

– Det er nesten sånn at alt går over takst. I april ble 80 prosent solgt til takst eller over takst. Det er den sterkeste prisstatistikken jeg har sett noen gang

De foreløpige tallene for mai tyder på at den sterke prisstatistikken fortsetter. I Bærum er totalt 78 prosent av alle boliger solgt til takst eller over.

– Det er et ekstremt høyt tall i en periode hvor det historisk sett flater ut og tilbudet ofte er større enn etterspørsel. Jeg tror vi får en prisvekst i mai, og det er imot det vi normalt ser, avslutter Dybvad.