Sportslig leder Inge André Olsen røper at det er små formaliteter som gjenstår før spilleren er klar for Stabæk.

– Vi er enige om betingelser og håper dette blir klart i morgen tidlig, fortalte Olsen til Budstikka tirsdag ettermiddag.

Spilleren det er snakk om er utlending med landslagserfaring, og han skal ha vært ønsket av klubber som er langt større enn Stabæk.

Fra å være avventende på overgangsmarkedet er Stabæk nå meget offensive. Franck Boli ble nylig solgt til kinesisk fotball. Danske Timmi Johansen ble løst fra kontrakten.

Parallelt med dette har Stabæk jobbet hardt med å kartlegge spillere de vil ha inn, hvorav i hvert fall én nå ser ut til å nærme seg spill i den blå drakten.

– Vi har en del kandidater som vi har jobbet med over lang tid. Vi sitter i en ganske ålreit posisjon nå og har flere kandidater. Vi har flere prosesser vi har måttet holde varme samtidig.

– Vi er også enige med en annen klubb om en spiller. Der forhandler vi om betingelser. Dette er en offensiv spiller.

Olsen legger ikke skjul på at med Boli og Johansens avganger i Stabæk har klubben mer å rutte med for å hente forsterkninger.

– Vi har frigjort litt penger. Boli og Timmi hadde blant de høyeste lønningene.

Billigere utenlands

Han fastholder at De Blaa håper å hente tre offensive spillere og en venstreback. Det sees både på utlendinger og norske kandidater.

– Det er enklere å finne kvalitet utenlands enn å finne det i Norge. I situasjonen vi er nå, er vi fornøyd med spillerstallen, men trenger å heve kvaliteten med to-tre spillere som skal gjøre oss konkurransedyktige. Å hente fra andre eliteserieklubber koster veldig mye. Dermed blir vi tvunget ut for finne den kvaliteten vi trenger. Vi ønsker å hente norske – men det blir ofte for dyrt. Selv med salget av Boli blir det for dyrt for oss.

Slagkraftig lag

Med en måned til seriestart legger ikke Olsen skjul på at tiden etter hvert begynner å bli knapp.

– De nye skal spilles inn. Jeg tror vi får et slagkraftig lag når serien starter. Det er fint om vi får med nye spillere til La Manga (10. mars) slik at de blir kjent med laget. Men La Manga er heller ikke noe deadline. Vi må bruke den tiden vi trenger.