11.500 elever danset

DISKO: Det var disko i gymsalen på Blommenholm skole da 5. og 6.-klassingene lærte seg å danse til «Blame it on the boogie». FOTO: KARL BRAANAAS

DISKO: Det var disko i gymsalen på Blommenholm skole da 5. og 6.-klassingene lærte seg å danse til «Blame it on the boogie». FOTO: KARL BRAANAAS

I år ble det satt danserekord i Bærum. Aldri før har 11.500 elever deltatt på Dansens dager.

DEL

Denne uken feires dansen over hele Norge under navnet Dansens dager. Ja, internasjonalt, for i dag lørdag 29. april er UNESCOs Dansens dag, og den markeres i over 60 land.

I Bærum har man hele uken på syvende året feiret den med prosjektet «Hele skolen danser».

Det går ut på at pedagoger fra KGB dans & ballett reiser rundt på skolene, og lærer elevene en dans i løpet av en time.

– Morsomme dansemoves

– Nytt i år er at alle 29 barneskolene i Bærum er med. 11.500 barn som danser er jo strålende, sier Nina Grøholt fra KGB.

Hun forteller at det før i år, på det meste har vært med 18 skoler. Og en som har vært med i alle syv årene, er Blommenholm skole.

Der likte elevene godt å svinge seg til «Blame it on the boogie».

– Det var gøy, fordi det var litt morsomme dansemoves. Jeg har tenkt å begynne å danse. Det er moro å bevege kroppen, sier Camilla Isdahl (11).

VIL DANSE MER: – Jeg har tenkt å begynne å danse. Det er moro å bevege kroppen, sier Camilla Isdahl (11).  FOTO: KARL BRAANAAS

VIL DANSE MER: – Jeg har tenkt å begynne å danse. Det er moro å bevege kroppen, sier Camilla Isdahl (11). FOTO: KARL BRAANAAS

– Artig å få være her og danse. Det begynner å bli en tradisjon, og det er morsomt hvert år. Du får brukt opp energi, og det er gøy å danse for det andre trinnet, sier William Olai Roll (12).

For 6.-klassingene fikk vise hva de hadde lært foran 5.-klassingene, og motsatt.

– Og det viktigste er at barna koser seg, ikke at de lærer dansen. Men jeg vil jo gjerne at de skal få litt mestringsfølelse også, sier dansepedagog Tonje Svendsen.

SE BILDER FRA: Jubileumsforestillingen til KGB-kompaniet

Danseambassadører

Det var kollega Grøholt som hadde ideen til «Hele skolen danser».

– Vi ønsker å være gode ambassadører for dans. Vise at dans ikke trenger å være så vanskelig, for mange er litt redde. Men her må alle være med, og det er lette danser. Barn trenger bevegelse, det er sunt for sjela, sier hun.

LES OGSÅ: To kunstformer i én forestilling

Og danseskolen tjener ikke på prosjektet.

– Tvert imot, vi deler kostnadene på ca. 70.000 kroner med Den kulturelle skolesekken. Pengene dekker lønn til åtte pedagoger i fem dager, sier hun.

– Det er veldig morsomt å la barna ha fellesopplevelser gjennom dansen. Dans er fantastisk livsutfoldelse. Det er kjempefint for elevene å få uttrykke seg gjennom dans, sier Ane Lavik, kulturkontakt og lærer på Blommenholm. Hun forteller at hele skolen også pleier å ha en samling i skolegården der de danser den dansen de har lært.

– Vi er glad i å få kulturelle opplevelser til skolen. Og dans har blitt et fast innslag, sier hun.

Artikkeltags