Skip to main content

Nå er farlig gangfelt historie

«Herr Gangfelt» ligger nå godt plassert i grøfta, på hodet. Mesta jobbet fredag med å fjerne gangfeltet over Røykenveien på Bondi.

«Herr Gangfelt» ligger nå godt plassert i grøfta, på hodet. Mesta jobbet fredag med å fjerne gangfeltet over Røykenveien på Bondi. 

FOTO: KARL BRAANAAS

Arbeidene med å fjerne fotgjengerovergangen i Røykenveien på Bondi er nå godt i gang.

Etter flere alvorlige ulykker i gangfeltet, ble det besluttet at gangfeltet skulle fjernes helt.

Arbeidet var ventet å starte opp i høst, og fredag var Mesta godt i gang med jobben.

– Det skal støpes på den ene siden og settes opp rekkverk på den andre siden, forteller prosjektleder Anders Mjell i Statens vegvesen.

Mesta-ansatte på stedet opplyste fredag at en stor del av arbeidene skal være ferdig i begynnelsen av uken som kommer. Marta Skibnes, byggeleder i Vegvesenet, forteller at det vil ta enda litt tid før hele gangfeltet er helt «sanert».

Må bruke andre overganger

Gangfelt-skiltene er allerede skrudd ned. I tillegg skal sebrastripene i veibanen fjernes helt.

Fotgjengere er nå henvist til undergangene som finnes innenfor noen hundre meter på hver side av fotgjengerfeltet, henholdsvis ved Idunns vei og ved rundkjøringen inn til Bondistranda/Skytterveien.

Flere ulykker er bakgrunnen for at fotgjengerovergangen på Bondi nå er historie. Budstikka fortalte i fjor sommer om Julie Adèle Gangås Skaare som ble kvestet nettopp i dette gangfeltet. 

Hun pådro seg bruddene i begge beina, én arm, nakken og tre steder i bekkenet.

– Jeg vil helst slippe å gå over fotgjengerfeltet, fortalte Skaare.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.