Lyden av messing og slagverk fylte teatersalen i Asker kulturhus, da korpsentusiaster i alle aldre kom for å få med seg en av årets «happenings» innen marsjmusikkgenren.

– Jeg tror det er rundt 130 på scenen. Men vi får plass, vi må bare stå og spille, det er ikke plass til stoler og stativer. Det blir et fargerikt skue for øyet, med høye voksne som meg og små barn – en salig blanding, sier lederen for Asker Musikkorps, Frode Wold.

LES OGSÅ: Oldiser gir ungdom sjansen på nyttårskonsert

Korps fra hele Asker

Tradisjonen tro inviterte Asker Musikkorps lokale skolekorps til å være med og spille inn nyåret.

På scenen troppet de opp fra skolekorpsene til Arnestad, Asker, Borgen, Bondi, Vettre, og Holmen skole. Med konserten ønsket de å inspirere den yngre korpsgenerasjonen ved å la dem spille i nye lokaler og stykker som kanskje er hakket mer utfordrende enn det de er vant til. Oppmøtet blant skolekorpsene varierer fra år til år. I 2017 var det bare syv som deltok fra Holmen skolekorps, i år er de 14 på scenen.

– Vi har hatt et lite frafall i dag, vi kunne vært 20 på scenen om vi var fulltallige, forklarer styreleder Roy Flataker.

Han er likevel fornøyd og legger til at de for noen år tilbake bare var fire stykker i hovedkorpset. Men ved hjelp av styreendringer, hardt arbeid og samarbeid med Norsk Musikkorps Forbund, så er de godt på vei til målet sitt; full besetning i hovedkorpset.

LES OGSÅ: Teater Broadway verdig

En morsom hobby

– Nøkkelen er de som jobber i styret i dag, de jobber intenst for at de unge skal ha et ordentlig korpstilbud, sier Flataker.

Musikantene, Jens Vetrhus (12) og Andreas Pettersen Sanila (12) fra Holmen, synes det er gøy å spille med de erfarne musikantene.

– Man blir mer vant til å spille foran publikum, noe som kan være litt skummelt av og til. Og man lærer av å spille med andre. Det er gøy å spille i korps, man får være med venner, og så er det godt med kake, ler Vetrhus.

Sanila er enig og legger til at det er flott å kunne bruke tiden sin på andre ting enn bare å spille dataspill.

Etter overstått nyttårskonsert setter Asker Musikkorps i gang med forberedelsene til NM i april; første gang som 1. divisjon.

– Det blir spennende, vi har jo gjort det bra to år på rad og rykket opp begge årene. 1. divisjon er høyt nivå. Nå har vi lyst til å klore oss fast og gjøre en skikkelig innsats. Vi kommer ikke til å ligge på latsiden eller ta noe for gitt, forteller Wold oppglødd.

LES OGSÅ: Teater Broadway verdig