Ekspert stusser over stivfrossen og død fasan

KALD OG DØD: Denne fasanen ser ut til å ha endt sine dager på en gravemaskin i Bjørnegårdsvingen.

KALD OG DØD: Denne fasanen ser ut til å ha endt sine dager på en gravemaskin i Bjørnegårdsvingen. Foto:

Denne fasanen endte sine dager på en gravemaskin i Bjørnegårdsvingen annen juledag.

DEL

– Det ser veldig rart ut, jeg må si det, sier Pelle Wickström i den frivillige organisasjonen Fuglehjelpen etter å ha sett bildene.

Budstikka fikk denne uken tilsendt bilder av en fasan – stivfrossen og død – oppå motordekselet på en gravemaskin.

– Jeg var ute og gikk tur ved bussbommen i Bjørnegårdsvingen og fikk øye på fuglen, fastfrosset på en av gravemaskinene som brukes til å fjerne gamlebroen over elven der, sier tipseren, som ønsker å være anonym.

Pelle Wickström sier at det er sannsynlig at fasanen har satt seg til på gravemaskinen for å få varme. Han stusser imidlertid på at fasanen åpenbart er skadet.

– Halefjærene er fjernet og borte. Noen må ha påført den skadene. Jeg synes det ser veldig rart ut, sier Wickström, som understreker at han ikke vet hvem eller hva som har skadet fuglen.

– Det blir bare spekulasjoner. Men det kan være at fasanen er blitt angrepet av rovfugl, og at den så har satt seg til på gravemaskinen, som da muligens var varm. Jeg håper i alle fall at ingen mennesker står bak, sier Pelle Wickström.

Fasan er for tiden en sjelden fugl i Asker og Bærum. Ifølge Fuglehjelpen finnes det kun en «håndfull» fugler i våre to kommuner. De stammer fra individer som tidligere er satt ut for å bli jaktet på, og fra indvider som har rømt fra dyreparker, ifølge organisasjonen.

LES MER:

Katten Fidelia (11) funnet etter fire år

Død småfisk flyter i Rønne elv i Sandvika 

Artikkeltags