Romøren etter fyllekjøringen: – Utrolig unødvendig og flaut

FLAU: – Dessverre gjorde jeg en altfor dårlig vurdering og satte meg bak rattet i dag tidlig, sa Bjørn Einar Romøren søndag kveld.FOTO: GEIR OLSEN/SCANPIX

FLAU: – Dessverre gjorde jeg en altfor dårlig vurdering og satte meg bak rattet i dag tidlig, sa Bjørn Einar Romøren søndag kveld.FOTO: GEIR OLSEN/SCANPIX

– Jeg må bare ta de konsekvensene som måtte komme, sier Bjørn Einar Romøren (35) etter at han ble tatt i promillekontroll på vei til Vikersundbakken.

DEL

Mandag er det 12 år siden Bjørn Einar Romøren satte verdensrekord i Planica med 239 meter. Nå er han markedssjef i Norges Skiforbund.

Lørdag feiret han at det ble satt ny verdensrekord i Vikersund. Søndag morgen skulle Romøren igjen til skiflygingsbakken. Han ble stoppet i promillekontroll mellom Vikersund og Drammen, og Romøren sier selv han hadde 0,6 i promille, men at han blåste til 0,3.

Grensen for å kjøre lovlig i Norge er 0,2. Operasjonsleder hos politiet i Asker og Bærum, Marius Wam, bekrefter overfor Budstikka at alkometer som man blåser i viser halvparten av reell promilleverdi.

LES OGSÅ: Romøren mistet lappen i promillekontroll

– Meget moderat feiring

– Det var en meget moderat feiring lørdag. Da jeg skulle opp i bakken søndag tenkte jeg ikke i nærheten av at jeg kunne ha promille igjen i kroppen. Hadde jeg trodd det, ville jeg absolutt ikke satt meg bak rattet. Utrolig unødvendig, veldig flaut og dumt, sier den tidligere Øvrevoll Hosle-hopperen, og legger til at han sitter med en følelse av å være skuffet over seg selv og lei seg.

– Det er sånne ting som absolutt ikke skal skje. Dessverre gjorde jeg en altfor dårlig vurdering og satte meg bak rattet i dag tidlig.

Ifølge advokater Budstikka har snakket med, straffes som regel kjøring med promille mellom 0,5 og 1 med bot og betinget fengsel.

Skulle jobbe i Vikersund

Romøren skulle på jobb i Vikersund og ble kjørt av politiet opp til skiflygingsbakken. Han sier det var fryktelig flaut.

– Jeg skulle opp i bakken for gjøre en jobb, og måtte svelge stoltheten og heller kommer meg opp i bakken på andre måter.

35-åringen sier han har snakket både med familie, kollegaer og venner etter hendelsen.

– Det er flaut. Når det står i media slipper jeg i alle fall å fortelle om det til å så veldig mange for at de skal få vite om det, sier han.

De første meldingene som kom om hendelsen fortalte at det var en ansatt i Skiforbundet som hadde mistet førerkortet i promillekontroll. Romøren valgte selv å gå ut og fortelle at det var ham for å stoppe eventuelle spekulasjoner på hvem det gjaldt.

– Jeg var klar på at hvis det skulle bli noe sak, så skulle jeg i alle fall ikke ha noe av at noen andre skulle ta dette, sier han.

– Må ta det som måtte komme

Romøren forteller at han rapporterer til sportssjefen for hopp Clas Brede Bråthen og at de to skal ha en prat mandag. Søndag kveld sier Romøren at han ikke har rukket å tenke over hva slags konsekvenser som kan komme.

– Jeg må bare ta de som eventuelt måtte komme, sier Romøren.

– Vi har hatt en fantastisk uke med hopping og gjennomført Raw Air-konseptet som vi har vært så spente på. Det er selvsagt veldig dumt at en sånn negativ sak skal stjele spalteplass, legger han til.

– Tvers gjennom real

Kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, Espen Graff, sier dette er en personalsak som følges opp internt. Graff har selv snakket med Bjørn Einar Romøren og sier Romøren kontaktet ham.

– Det har vært veldig ryddig håndtert etter at den uheldige episoden skjedde, sier Graff.

– Bjørn Einar er en tvers gjennom real fyr. Og selv reale typer kan gjøre ting som får konsekvenser, sier Clas Brede Bråthen til VG.

Skipresident Erik Røste sier til VG at han er informert om saken, at den er sterkt beklagelig, men at han ikke kan si noe mer.

Artikkeltags