Den 67 år gamle kvinnen, som var bosatt på Slependen i Bærum, ble erklært død natt til onsdag. Hun ble funnet livstruende skadet på en kirkegård i Haugesund tirsdag ettermiddag.

Skeisvoll Hereid jobbet i nesten 40 år som lærer ved Nesbru videregående skole. Hun skal ha blitt pensjonert for to måneder siden.

Kvinnen etterlater seg en ektemann og to voksne barn.

– De etterlatte er i dyp sorg og ber om ro til å bearbeide sorgen, sier bistandsadvokat Benedicte Storhaug.

Har du tips om denne saken? Send oss en e-post

 

Skal ha blitt angrepet med øks

Ifølge Haugesunds Avis skal Hereid ha blitt angrepet med øks på kirkegården. Politiet har også bekreftet at de mistenker at øksen ble brukt under drapshandlingen.

Overfor Haugesunds Avis har bistandsadvokaten sagt at drapet skjedde helt uten forvarsel, på makabert vis.

LES OGSÅ: Den drapssiktede haugesunderen var dømt over 20 ganger tidligere

Avdøde var opprinnelig fra Karmøy, og hadde et hus i Haugesund. Hun var på kirkegården for å legge ned blomster på en familiegravsted med hunden sin, da hun ble angrepet og drept tirdag, opplyser bistandsadvokat Benedicte Storhaug.

Den 67 år gamle kvinnen vil bli obdusert i dag, men det er for tidlig å si når foreløpig obduksjonsrapport foreligger.

Mann (48) fengslet

En 48 år gammel mann fra Haugesund er siktet for drapet. Han ble pågrepet på åstedet tirsdag ettermiddag, og avhørt onsdag. Ifølge nrk.no torsdag ettermiddag er mannen nå varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøkskontroll.

Mannens forsvarer, Erik Lea, sier til TV2  at den drapssiktede 48-åringen ikke erkjenner straffskyld eller knytter seg til hendelsen.

– Han forklarer seg forøvrig svært usammenhengende og fremstår som psykisk syk, sier Lea til TV 2.

Politiet har uttalt at det trolig ikke var noen relasjon mellom drapssiktede og avdøde.

Avhørt onsdag

Politiet har uttalt at det trolig ikke var noen relasjon mellom drapssiktede og avdøde.

– Vi ønsker ikke på nåværende tidspunkt å gå inn på hans forklaring. Det vi kan si er at politiet ikke leter etter en ukjent gjerningsperson i denne saken. Det er ingenting som tyder på at det skal ha vært flere gjerningspersoner involvert, sier politiadvokat Marte E. Lysaker.

Politiet i Haugesund opplyser at det ble foretatt en rekke vitneavhør, samt krimtekniske undersøkelser og rundspørring tirsdag og onsdag.

Det er opprettet et eget tipsmottak, og de som har opplysninger i saken kan ta kontakt på e-postadressen tips-rogaland@politiet.no eller ringe politiet på telefon 02800.