Bjørg Jorunn Risan forlot oss 27.6 – 92,5 år gammel. Hun måtte flytte til Solvik sykehjem og sørget seg syk etter at hennes store kjærlighet, Leif, uventet døde av kreft 10.2. 22. Bjørg ble født og vokste opp i Arendal. Hun tok fagbrev som modist og sydde hatter både til butikk og til kunder som kom hjem til henne. Hun traff sin Leif på en ungdomsleir for avholdsungdom i Moss i 1949. Og han fulgte etter med å være i militære på Tromøya og i sykkelavstand fra hennes barndomshjem. Etter det var det bare dem, og hun flyttet inn hos svigerforeldrene i Portnerboligen på Fornebo Hovedgård. Med Ungdommens selvbyggerlag, fikk de mulighet til rekkehusleilighet på Ståvihagan hvor datteren Merete og sønnen Bård ble født i 1955 og 1964. Her var det fint å være hjemmeværende med store utearealer, stor lekeplass, en skokk med unger og mange andre mødre. Senere hadde hun mye å tilby de fire barnebarna sine, Magnus, Øystein, Øyvind og Marius, med å lære bort om naturen, lage god mat og dra på ulike turer.

Bjørg var en blid, energisk, kreativ og velkledd dame som tydelig kunne si ifra. Etter perioden med «hatterom» hjemme og barn på skolen, så fortsatte hun som demonstrasjonsdame i Norske Meierier, senere Tine. Deretter ble det i mange år servicevertinne på Ultra i Sandvika hvor hun hjalp og ga kundene anbefalinger. I begge perioder hadde hun ekstrajobb og stilte opp på Bryn Gartneri i hektiske perioder som desember og jul. Da ekspederte hun og lagde de flottes plantegrupper som var veldig populære. Hun jobbet på Bryn til hun var langt opp i 80 årene. Bjørg og Leif elsket å være på hytta på Sandøya utenfor Tvedestrand hvor både hennes mor og mormor vokste opp. Det var hennes paradis hvor de kunne bo fra mai til september. Her kunne hun gå på gjengrodde stier, ordne i kjøkkenhage og her kunne hun bade i sjøen og kose seg så mye hun bare ville.

De begge var også glade i å reise og var på spennende turer til mange steder i Europa bla. Tyskland, Hellas, Island, Spania, Azorene m.fl. Etter et lite slag i 2013, fikk hun litt flere plager, men det ble likevel to turer til Bærum kommunes rehabiliteringssted i Altea, Spania. Bjørg var en veldig levende og varm person som vil bli dypt savnet av familie, venner og naboer.

Hvil i fred!