Denne helgen er X Games-sirkuset på plass i Aspen i Colorado. Tidlig søndag morgen var det bigair som sto på programmet, og for Birk Ruud ble det en stor opptur.

18-åringen fra Stabekk satte et nær perfekt run, og kunne heve armene da ingen av konkurrentene klarte å overgå hans prestasjon.

Dermed vant Ruud sitt andre strake gull i bigair i X Games.

– Dette er helt klart en drøm som blir virkelighet, sa Ruud i et intervju med Skiforbundet etter at seieren var sikret.

– Gutta kjørte så sykt bra, og det var høyt nivå her, så det å ta medalje og vinne, det er helt fantastisk, fortsatte han.

LES OGSÅ: Gullgutten på Fornebu får Løkkekruset 2018

Vant med to poengs margin

Canadieren Alex Beaulieu-Marchand lå lenge foran Ruud, men bærumsgutten endte til slutt to poeng foran ham etter å ha landet en høyre dobbel-cork 1600 med to tailgrabs i sitt tredje hopp og en switch venstre trippel-cork 1600 med safetygrab i det fjerde.

– Jeg fikk egentlig ikke gjort trikset jeg ville ta, men jeg fikk likevel en veldig god score, så jeg er veldig fornøyd, sa Ruud til Aspen Times om det siste hoppet etter konkurransen.

James Woods fra Storbritannia ble nummer tre.

Øystein Braaten ble nummer syv, mens den siste nordmannen i konkurransen, Christian Nummedal, fulgte på plassen bak.

Gleder seg til VM

Nå retter Ruud blikket mot det kommende verdensmesterskapet.

– VM blir veldig spennende, og jeg har en god følelse, sa Ruud til Skiforbundet etter nattens seier.

– X Games-seieren var en bra start på denne reisen, og jeg gleder meg til å prøve meg i alle tre disipliner i VM, men først skal vi heie på slopestyle-gutta i morgen, fortsatte han.

Bronse til Røisland

Natt til lørdag kjørte Mons Røisland fra Høvik inn til bronse i slopestyle. Det var han strålende fornøyd med.

– Det er andre gang i slopestyle jeg får bronse, og hele familien er her nok en gang. Det er veldig kult å dele den gleden med dem, se dem i bunn når jeg lander, og se hvor glade alle blir, uttalte han til Snowboardforbundets nettsider etter medaljen.

LES OGSÅ: Røisland vant v-cuprenn i snowboard