Birger Meling forlater Stabæk – klar for Rosenborg

TIL ROSENBORG: Han har vært en av Stabæks beste spillere de siste to årene. Birger Meling (bildet) reiser nå til Trondheim og Rosenborg.

TIL ROSENBORG: Han har vært en av Stabæks beste spillere de siste to årene. Birger Meling (bildet) reiser nå til Trondheim og Rosenborg. Foto:

Stabæk klarte ikke å selge Birger Meling til utlandet – og da kastet regjerende seriemester seg over forsvarsspilleren.

DEL

Birger Meling (22) hadde kontrakt med Stabæk ut 2017, og sportslig leder Inge André Olsen bekrefter at klubber får en økonomisk kompensasjon for spilleren.

– Innenfor rammene i det norske markedet er det en god avtale, men det er klart vi kunne fått mer av en utenlandsk klubb, om vi hadde lykkes med det, sier Olsen, som ikke ønsker å røpe hva Stabæk fikk for spilleren.

Meling tok farvel med lagkamerater og reiste fra klubbens treningsleir på Malta tirsdag kveld, for å gjennomføre medisinsk test i Trondheim. Olsen bekrefter at Meling ikke spilte mandagens kamp, da Stabæk fryktet at spilleren skulle pådra seg en skade.

LES OGSÅ: Stabæk vil forsterke midtbanen før sesongen

Fra England til Stabæk

Meling har vært en av Stabæks absolutt beste spillere de siste to sesongene, etter at han meldte seg til tjeneste for klubben tilbake i 2014. Den gang hadde han ikke fått fornyet kontrakt med engelske Middlesbrough. Han spilte aldri seniorfotball for klubben, som nå spiller i Premier League.

Meling tok selv kontakt med Stabæk for prøvespill, og har i ettertid flere ganger fortalt om skuffelsen av å bli vraket av moderklubben Viking - hvor han spilte før oppholdet i England.

I Stabæk kriget Meling til seg en sentral plass som forsvarsspiller i Bob Bradleys mannskap, og var svært delaktig i arbeidet med å redde Stabæk fra nedrykk, under ledelse av Toni Ordinas - denne gang som midtbanespiller.

– En nydelig spiller å jobbe med. Birger er en spiller som kommer på trening for å trene, ikke bare gjennomføre. Han er en spiller som alltid vil bli bedre, og jeg er overbevist om at han en gang i fremtiden vil spille i en av de fem største ligaene i Europa, sier Olsen.

Før den tid blir det spill mot eliteserierivalen Rosenborg, som snøt Stabæk for et mulig seriegull og en plass i cupfinalen så sent som i 2015.

LES OGSÅ: Trent med Stabæk i fem måneder – nå er Tortol Jonathan Lumanza (22) klar for Stabæk

– Ikke uerstattelig

Olsen presiserer at Stabæk har god dekning på venstreback-plass, men at jakten på en sentral midtbanespiller fortsetter. Senegalesiske Assane trener med Stabæk på Malta, og Olsen nevner også juniorspiller Hugo Vetlesen som en mann for fremtiden.

– Samtidig fortsetter vi å lete eksternt. Det er ingen hemmelighet at vi ønsket Henning Hauger (gikk til Strømsgodset), men det er mange andre der ute.

Stabæk har denne sesongen hentet inn Håkon Skogseid (Lillestrøm), Tortol Lumanza (uten klubb), Sindre Mauritz-Hansen (Asker), FranckBoli (Aalesund) og Ahmed El Amrani (uten klubb) - samtidig som at Rykkinn-gutten Tobias Ødegård snart signerer en avtale med klubben.

PS: Stabæk møter maltesiske Hibernians klokken 18.30 onsdag kveld.

LES OGSÅ: Ødegård nær en kontrakt

Her kan du se en av Birger Melings scoringer i Stabæk-drakten:

Artikkeltags