Hentet sitt personlige bilskilt

SKILTER MED ETTERNAVNET: Henrik Bakke har endelig fått tak i sitt eget personlige bilskilt etter en måneds ventetid.

SKILTER MED ETTERNAVNET: Henrik Bakke har endelig fått tak i sitt eget personlige bilskilt etter en måneds ventetid. Foto:

Den 15. juni ble det mulig å bestille personlige bilskilt. En knapp måned senere hentet Henrik Bakke sitt.

DEL

– Etternavnet mitt er jo ikke spesielt uvanlig, så jeg måtte være tidlig ute, sier Henrik Bakke fra Gjettum.

I hendene hans hviler et flunkende nytt bilskilt med navnet skrevet i store bokstaver.

LES OGSÅ: Politiet rådfører eldre bilførere

– Jeg vurderte også noen andre navn. Jeg brukte Google for å lete etter morsomme alternativer, og fikk litt lyst til å ha F1 som nummerskilt, ettersom det er det mest verdifulle skiltet i Storbritannia. Til slutt, etter å ha forhørt meg med kona mi, landet jeg på etternavnet.

LES OGSÅ: Ragnar (78) fikk inkasso-varsel på 16 biler han ikke eier

Høy pågang

Det var gjennom et forum for Tesla-eiere at Bakke ble observant på at personlige bilskilt nå var mulig å anskaffe. Den 15. juni klokken 11 satt han klar foran datamaskinen for å bestille navnet.

– Jeg tenkte at jeg måtte kapre navnet kjapt, sier Bakke.

Pågangen var stor da han gikk inn på nettsidene. Derfor måtte Bakke klikke seg inn på nettsiden hvert kvarter før for å forsikre seg at etternavnet skulle pryde bilskiltet.

LES OGSÅ: Sølevinter gir bilvask-rush 

Til trafikksikkerhet

– Først tenkte jeg at summen på 9.000 kroner var litt høy. Men så fordelte jeg summen over ti år, og 900 kroner per år er jo forsvarlig, forteller Bakke.

Pengene går hovedsakelig inn til kostnadene tilknyttet skiltproduseringen. Resten av pengene øremerkes trafikksikkerhetsformål, noe Vegvesenet kunne konstatere på sine nettsider den 12. juni i år.

– Folk reagerer jo på det, spesielt pengesummen, men jeg anser det som en vinn/vinn-situasjon. Jeg har to små barn, og når jeg både får satt et personlig preg på bilen og gitt penger til trafikksikkerhet blir det ikke lenger noen tvil.

LES OGSÅ: – Folk fra Bærum, det er bare soss. De kommer hit og tror de eier hele verden.

Artikkeltags