– Et vogntog sperrer begge feltene slik at det per nå IKKE er mulig å kjøre forbi på E18 utgående, meldte politiet på Twitter like over klokken 13 fredag.

Da hadde et vogntog kjørt inn i en personbil som hadde snurret og sto med fronten mot kjøreretningen. En halvtimes tid senere var det ryddet slik at trafikken igjen kunne kjøre som normalt mot Drammen.

– Sjåføren av bilen som hadde snurret og ble truffet av vogntoget er tatt med av ambulansen, vedkommende fremsto oppegående og ikke alvorlig skadet, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i politiet.

Like etter havnet en lastebil på tvers nederst i bakken i Gamle Drammensvei ved Føyka i Asker. Det var ikke mulig å passere for øvrig trafikk på stedet før bergingsmannskap fikk fjernet lastebilen.

– Det er nå trafikkaos i Asker, opplyste politiet i 13.15-tiden.

Vogntog i trøbbel

Og det allerede pågående kaoset fikk ytterligere påfyll da to sjåfører kolliderte i venstre felt på E18 ved Nesbru like før klokka 14.

– Trafikken går uansett svært sakte forbi stedet, meldte politiet på Twitter.

De to sjåførene fikk beskjed om å flytte seg for å skrive skademelding et annet sted enn på E18, slik at veien kunne åpnes igjen. Ingen personer skal ha blitt fysisk skadet i kollisjonen.

Det var også store trafikale problemer i Hagabakken på E18 mellom Holmen og Asker sentrum. Flere sjåfører hadde trøbbel, noe som ga lang og svært saktegående kø bakover til før Sandvika.

– Et vogntog står stille i krabbefeltet til Hagabakken utgående. Tungberger er på vei, meldte politiet klokka 14.10.

20 minutter senere var det slovenskregistrerte vogntoget hjulpet opp bakken og E18 åpnet for fri ferdsel igjen. Det var dog fortsatt saktegående kø på strekningen.

Mindre trafikk

– Når det først skjer én hendelse og det blir saktegående trafikk i motbakker, blir det som regel følgehendelser fordi det går for sakte for lastebiler og vogntog, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i politiet.

Samtidig sier han det var merkbart mindre trafikk enn på en vanlig fredag.

– Jeg antar folk har sjekket værmeldingen og tatt til seg gode råd om å la bilen stå, sier Hekkelstrand.

Ved 14.20-tiden startet køen på E18 ved Slependen for dem som kjørte i retning Asker og Drammen.

– Det sto et vogntog i krabbefeltet rett før Asker som fortsatt gir saktegående kø hele veien, opplyser operatør Trude Lindstad hos Vegtrafikksentralen.

Hun forteller videre at det ved Lysaker er minimalt med kø i inngående retning mot Oslo ved påkjøringsfeltet til Granfosstunnelen og Ring 3.

På E16 er det ikke meldt om noen hendelser, og trafikken flyter greit. Men det er stedvis saktegående kø grunnet forholdene, forteller Lindstad.

Og så ble det kø

Ved 15.30-tiden var det imidlertid kø flere av de større veiene, deriblant E18 - og spesielt mellom Slependen og Asker (Circle K.)

På E16 er det imidlertid ikke så mye kø, og det kan skyldes at mange har droppet eller utsatt hytteturen.