– Jeg lærte om livet fra tegneserie

Ung kunst: Harald G. Solbakken og Kari Martine Bakken Fossum har tolket Munch i Asker Kulturskoles utstilling.

Ung kunst: Harald G. Solbakken og Kari Martine Bakken Fossum har tolket Munch i Asker Kulturskoles utstilling. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hun leste tegneserien om Edvard Munchs liv. Resultatet kan du se på veggen i Asker Kunstforenings galleri.

DEL

Les alt innhold på budstikka.no for kun kr 6,30,- pr. dag

– Jeg ble veldig glad i Edvard Munch. Jeg elsker kunsten hans, og går ofte på utstillinger. Jeg liker å jobbe med det samme som ham, sier Kari Martine Bakken Fossum.

18 åringen fra Bjerkås er elev ved Asker Kulturskole, og deltar i mai-utstillingen til Asker kunstforening. På veggene i Galleriet innenfor biblioteket kan du se elevenes egne tolkninger av alt fra Pikene på broen, selvportrett, motiver fra stranden i Åsgårdstrand og Skrik.

Kunstforeningens Bjørn-Erik Wøien er svært fornøyd med at ungdommer fra ni til 19 år viser sin kreativitet med utstillingen «Munch og mer».

– Vi tilbyr et ordentlig galleri. Og elevene kommer med en helhetlig utstilling, sier Wøien.

LES OGSÅ: Unge kunstnere skvises ut av galleriene

Det var i dette galleriet Kari kjøpte et trykk av Edvard Munch, og følte hun for alvor ble kjent med kunstneren. På vårparten skapte hun personen i Skrik, men så ble hun syk, og kunne ikke fullføre bildet. Men landskapet og stemningen etter skriket, fikk hun ferdig. Det er laget av silkepapir og lim, og viser kystlinjen med en opprørt himmel.

– Dette er naturen etter skriket, forklarer hun.

Fordypning

Tine Blix er lærer for elevene som viser kunsten sin frem til 30. mai. Hele våren har de jobbet med Edvard Munch. Hver elev har valt seg ett bilde:

– Når de oppdaget at det kunne være opptil fem farger på jakkeslaget, nyttet det ikke å gjøre seg fort ferdig. Her har de jobbet. Jeg er imponert og stolt, sier hun. Harald G. Solbakken fra Borgen har malt Munch selvportrett, i klare, sterke farger og med sin egen vri.

– Stilen er enkel, og strekene er rette, forklarer 19 åringen.

LES FLERE KULTURNYHETER HER

Artikkeltags