Ikke uten grunn har NAF Motorsport Asker og Bærum fått det ærefulle oppdraget med å drifte Rally Norways første etappe.

Trioen Erik Tandberg (54), Petter Stenseng (43) og Vidar Holum (54), fra henholdsvis Slependen, Hvalstad og Hosle, har alle god erfaring med billøp. Både på arrangementssiden, men også bak ratt og kart.

Gleder seg

– Dette blir stort. Riktignok hadde vi ansvaret første og tredje etappe under prøve-VM i fjor også, som egentlig var en stor evaluering for at de høye herrer i FIA i Paris kunne se om vi kunne arrangere en VM-runde i rally, eller ikke. Og det kan vi, sier Vidar Holum ettertrykkelig.

– Jeg skal ikke påstå at vi er best i landet når det gjelder å besette poster i billøp, men det er jaggu ikke langt unna, i hvert fall. Det står nok litt respekt av den stabile og dyktige arrangørgjengen vi stiller med, og en god start borger for en god fortsettelse for årets VM-rally på Hedemarken, fortsetter han.

50 funksjonærer

NAF Motorsport Asker og Bærum stiller med 50 håndplukkede funksjonærer fra egne rekker.

– Alle som en har vært igjennom kurs for bruk av tidtagningsutstyr og prosedyrer for et VM-rally, som er langt strengere og mer omfattende enn et vanlig billøp, fortsetter Holum.

Egen base på Elgstua

Torsdag samles alle lokale NAF'ere på Elgstua i Elverum, som har vært base for NAF-juniorene gjennom mange billøpsår, hvor tradisjonen her strekker seg tilbake til 1979 og den første Snøfreser'n. Et eget NAF-senter er rigget til frem til og med søndag, hvor interesserte kan komme å følge både VM-rallyet og NAF på nært hold. Her serveres også rallyburgere og fartspølser.

– Så blir de døgndrift etter "Bjerketid", som vil si frokost klokken 24 natt til fredag. Det er i høyeste grad nødvendig for den første etappen skal være ferdig rigget fem timer før første bil ankommer. Og det er Sebastien Loeb som triller inn mot startstreken allerede klokken 07.43