Klokken 06.22 meldte politiet på Twitter om et kjøretøy som hadde snurret rundt og truffet midtrabatten i krysset E-134 og Slemmestadveien. 

Ifølge politiet var det kun snakk om materielle skader på kjøretøyet og ingen personskader. Det skal være svært glatt på stedet, og politiet går lagt i å anta at dette er årsaken til ulykken.

– Fører har kjørt svært rolig og forsiktig og forsøkt å kjøre etter forholdene, men likevel vært uheldig og kjørt i midtrabatten, sier operasjonsleder Lina Odden i Oslo politidistrikt til Budstikka.

– Bilen har ganske store skader i front, men fører skal ikke ha blitt skadet, opplyser Odden.

Fører av bilen er en mann i 50-årene.

Politiet fikk tidlig bistand av brannvesenet. Bilen er nå tauet vekk, og trafikken går som normalt på stedet.

– Hvordan er kjøreforholdene i Asker og Bærum nå?

– Det er veldig ulikt, noen steder regner det, men nord i distriktet snør det. Jeg oppfordrer alle som skal ut og kjøre i dag til å kjøre etter forholdene som er, sier operasjonsleder Lina Odden.

Trafikkuhell med to biler

En drøy time etter rykket brannvesenet ut til en trafikkulykke i Gamle Heggedalsvei. Det opplyste de på Twitter klokken 7.44. To biler skal ha vært involvert. 

– En bil har fått materielle skader og er ikke kjørbar. Den andre bilen har kjørt videre, sier vaktkommandør Eirik Sundt Fredriksen hos 110-sentralen. 

Han advarer om krevende kjøreforhold. 

– Det snør tett, noe det er meldt hele dagen. Enkelte steder kommer nedbøren som regner, andre steder som snø. Det gir stedvis krevende kjøreforhold, så det er viktig at folk tar det med ro i dag, sier Fredriksen. 

Klokken 09.29 kommer det tips om en Oda-bil som har kjørt i grøften i Gerhard Munthes vei på Haslum. Ifølge tipser var allerede bergingsbil på stedet. 

– Ta deg god tid på veiene, og vurder brodder

Meteorologisk institutt sendte i begynnelsen av uken ut farevarsel om at det kan komme opp mot 20 cm snø på vestsiden av Oslofjorden fra mandag kveld og gjennom hele tirsdag.

– Det vil komme mye nedbør. Enkelte steder vil det komme som snø, og enkelte steder som regn eller sludd. Mest sannsynlig sludd, forklarer vakthavende meteorolog, Elin Tronvoll.

Det ustabile været vi nå opplever, skyldes et lavtrykk. Nedbøren som skal komme mandag kveld, vil avta utover tirsdag ettermiddag, og temperaturene vil ligge rundt 0 grader.

– Det sluddet som kommer tirsdag i lavlandet, kan fort føre til utfordrende kjøreforhold. Bilister bør beregne ekstra god tid og folk bør vurdere å ta med seg brodder. Det kan bli glatt på veiene, sier Tronvoll.

Temperaturene vil synke utover uken og natt til lørdag kan det bli ned mot 12 minusgrader. Søndag skal det være tilbake til 0.