Skip to main content

Hver fjerde vil kjøpe el- eller hybridbil i år

Skodas nye elbil er én av mange nye modeller som kommer i 2020.
Foto: SKODA

Hver fjerde spurte i Asker og Bærum vil kjøpe el- eller hybridbil i 2020.

Det tilsvarende tallet for Østlandet totalt er 14 prosent.

– Flere av de store bilprodusentene har annonsert at de kommer med elbiler som både er romslige og har god rekkevidde i år. Dette er nok en viktig bidragsyter til at så mange planlegger kjøp av el- eller hybridbil i 2020, sier konserndirektør Kari Gisnås i SpareBank 1 Østlandet i en pressemelding.

Banken står bak undersøkelsen i samarbeid med Kantar.

Mens 14 prosent av østlendingene planlegger kjøp av ny el- eller hybridbil, er det 8 prosent som planlegger å kjøpe fossilbil. Det er de mellom 30 og 44 år som i størst grad planlegger kjøp av el- eller hybridbil. Her vil 1 av 5 kjøpe seg en elektrisk bil i år på Østlandet totalt.

2000 personer er spurt i undersøkelsen.

Akershus i toppen

Det er i Akershus at flest planlegger å kjøpe el- eller hybridbil i år. Her svarer 19 prosent at de vil kjøpe en slik bil. Helt øverst finner vi innbyggere bosatt i Asker og Bærum, hvor 1 av 4 svarer det samme.

– Mange omkring Oslo pendler inn til byen. Fordelene med elbil kontra fossilbil oppleves nok større i og rundt hovedstaden, og for mange av innbyggerne blir da elbilen et soleklart valg, mener Gisnås.

I Innlandet er det derimot like mange som planlegger ny fossilbil som de som vil kjøpe el eller hybrid.

– I banken ser vi at klima og miljø blir stadig viktigere for folk. I undersøkelsen vår svarer 3 av 10 forbrukere at de legger stor vekt på klima og miljø når de skal velge et produkt. Når elbilene både gir mye bil for pengene, samtidig som man sparer miljøet, er de et veldig attraktivt valg for mange, sier Gisnås i pressemeldingen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.