Skip to main content

Han tar over styringen for Ford-forhandlerne

Finn Jentoft er på vei tilbake i førersetet for Ford-forhandler foreningen, etter nesten tre år som konsernsjef i Kverneland Bil.

Finn Jentoft er på vei tilbake i førersetet for Ford-forhandler foreningen, etter nesten tre år som konsernsjef i Kverneland Bil.

FOTO: PRIVAT

Bilbransjeprofilen Finn Jentoft fra Østerås skal holde motet og samholdet oppe blant Ford-forhandlerne, mens digitaliseringen har satt næringen under press.

15. august overtar Finn Jentoft som leder for Ford-forhandler Foreningen i Norge. Der skal 60-åringen ivareta forhandlernes felles interesser i forhold til Ford Motor Norge – og skape gode kollegiale forhold i en tid da hele forhandlerrollen er satt i spill, slik vi kjenner den.

– Finn er en tungvekter i bransjen. Han har kjent Ford i både Norge og i Europa gjennom mange år, og har den beste innsikten i hvordan det er å være bilforhandler. Nå overtar han igjen stafettpinnen for å gi jernet for alle Ford-forhandlere i Norge i årene som kommer, sier foreningens styreleder Ole B. Solberg.

Jentoft ledet Ford-forhandlernes forening også i 2015-17, før han overtok som konsernsjef i Kverneland Bil. Samtidig ble han styreleder i forhandlerforeningen, et verv han forlot i mars i år. Jentoft sa opp sjefsjobben i Kverneland Bil i fjor sommer, etter nesten tre år med pendling mellom Østerås og Stavanger.

Etter det gikk han inn som styreleder i Autoringen og styremedlem i Ford-forhandlerne Ørsta Bil og Melhus Bil.

35 år i bil

Finn Jentoft startet bilkarrieren som trainee hos Ford Motor Norge, og hadde ulike stillinger i bilkonsernet fra 1986 og frem til han avsluttet som markedsdirektør i 1994. 

Etter det var han direktør for personbil i Peugeot Norge, direktør i Bertel O. Steen, konsernsjef i Zentuvo og nybilansvarlig i Automobil frem til 2015.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.