Skip to main content

Flere tilfeller av grovt hærverk de siste ukene – Beate kom tilbake til oppripet bil

Mercedesen din Beate Mathisen har fått dype riper i lakken og vinduer etter at noen har gjort hærverk ved Heggedal stasjon.

FOTO: PRIVAT

Beate Mathisen trodde ikke sine egne øyne da hun skulle hente bilen sin på parkeringsplassen i Heggedal tidligere denne uken. Flere har opplevd det samme de siste ukene.

Søndag formiddag parkerte Mathisen bilen på p-plassen ved Heggedal stasjon. Da hun skulle hente den igjen mandag ettermiddag, var den blitt utsatt omfattende hærverk.

– Først ser jeg at det er ripet opp i lakken på bakluka. Det er først da jeg kom hjem at jeg oppdaget at det var mye mer. Først så jeg at hele passasjersiden var ripet opp, så foran og så hele førersiden. I tillegg er det ripet på vinduene, sier en oppgitt Mathisen.

– Dette er reinspikka hærverk og jævelskap. Jeg skjønner ikke hva de som har gjort dette har tenkt, legger hun til.

Hun har anmeldt det grove skadeverket til politiet. Onsdag ettermiddag skal bilen til taksering for skadene.

– Jeg har en svigersønn som er billakkerer, og han anslår at det er skader for rundt 50.000 kroner, kanskje mer. Vinduene må jo skiftes og bilen er ripet opp hele veien rundt, sukker Mathisen, som bor i Tofte på Hurum.

Beate Mathisen fra Tofte kom tilbake til oppripet bil på Heggedal stasjon.

FOTO: PRIVAT

Bilen, en Mercedes CLK kabriolet 2005-modell, kjøpte hun i sommer.

– Den var helt strøken og var veldig fin i lakken, erindrer hun.

Bileieren har liten tro på at noen kommer til å bli tatt for å ha utøvd hærverket, men håper politiet gjør et forsøk på å finne ut av det.

Flere tilfeller i november

Det er ikke første gang biler blir utsatt for omfattende hærverk og vandalisme på parkeringsplassen ved Heggedal stasjon. Bare de siste ukene har politiet mottatt fire anmeldelser, én i oktober og tre så langt i november.

– I alle tilfellene har det vært laget dype riper i lakken og noen har også kommet til punktert hjul, bekrefter etterforskningsleder Hanne Gulbrandsen ved Asker politistasjon.

Etterforskningsleder ved Asker politistasjon, Hanne Gulbrandsen.

Foto: Karl Braanaas

I april skrev Budstikka også om fem biler som var blitt utsatt for samme type hærverk som Mathisen opplevde. Det skal også ha vært et lignende tilfelle i februar.

– Det har også vært to tilfeller den siste tiden der det har blitt kastet sykler ned på togskinnene og det har vært gjort hærverk med heisen på stasjonen. Så det har vært noen hendelser i Heggedal den siste tiden, sier Gulbrandsen videre.

Har lite å gå etter

Hun forteller at politiet har vært på stasjonen og gjort undersøkelser. Blant annet sjekker politiet om de kan få noe hjelp fra bilder fra videoovervåkning, men så langt uten hell.

Men etterforskningslederen legger ikke skjul på at politiet ikke har mye å gå etter i disse sakene.

– Felles for sakene er at de har skjedd på kvelds- eller nattetid når det ikke er så mange folk ute. Det som er vanskelig med innbrudd eller hærverk, er at når ingen har blitt observert er det vanskelig for oss å finne ut av hvem som står bak. Da er vi avhengig av tips, forklarer hun.

Med flere hendelser de siste ukene, oppfordrer hun folk til å være litt ekstra på vakt i området.

– Generelt hvis man ser personer eller en bil der det sitter noen inni som kan virke mistenkelige, så ta gjerne nummeret på bilen og varsle politiet. Vi er avhengige av tips i saker som dette, påpeker hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.