Skip to main content

Avlyser stor bilutstilling på grunn av koronavirus

Den store bilutstillingen i Genève er avlyst, få dager før den skulle ha åpnet. Bildet viser en av årets messehaller med noen av bilene som skulle ha blitt avduket, samme dag som avlysningen var et faktum. 

FOTO: PIERRE ALBOUY / REUTERS

På mandag skulle en av verdens største årlige bilutstillinger åpnet i Genève. Nå melder arrangørene at årets utstilling er kansellert.

Avlysningen kommer som en følge av at de lokale myndighetene har tatt en beslutning om at «ingen arrangementer som samler mer enn 1.000 mennesker, er tillatt fram til 15. mars 2020».

2020-utgaven av bilutstillingen ville vært den 90. i rekken, og den ble første gang arrangert i 1905. I de senere årene har antallet besøkende ligget i underkant av 700.000. I fjor var det rundt 200 utstillere fra 30 land til stede.

– Det er et tilfelle av force majeure og et stort tap for produsentene som har lagt ned store investeringer i sin tilstedeværelse i Genève. Samtidig er vi sikre på at produsentene vil forstå denne avgjørelsen, sier Maurice Turrettini, styreformann i stiftelsen bak Genève-utstillingen, i en pressemelding.

Ferdig innredet

For bare en uke siden var det ingen ting som tydet på at noe som dette skulle skje, og utstillingslokalene var så å si ferdig innredet da kanselleringen var et faktum. En ny situasjon oppsto da det første koronasmitte-tilfellet ble bekreftet i Sveits 25. februar, og myndighetene 28. februar innførte arrangementsrestriksjoner. Samme dag var det totalt registrert fem koronasmittede personer i Sveits.

Anita Svanes hos den norske Volkswagen-importøren har vært på utstillingen en rekke ganger, og var på vei ned denne helgen. Hun har full forståelse for avgjørelsen om å avlyse. 

FOTO: NTB

Kommunikasjonssjef hos Volkswagen i Norge, Anita Svanes, har vært på bilutstillingen i Genève hvert år, med unntak av ett, siden 2000.

– Det er selvfølgelig veldig synd at bilutstillingen ikke åpner, samtidig er det en riktig beslutning, sier hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.