Skip to main content

Auto Bærum har snudd millionunderskudd til millionoverskudd

Auto Bærum hadde opptur i 2020, etter en rekke tunge år.

Auto Bærum hadde opptur i 2020, etter en rekke tunge år.

FOTO: PRIVAT

Etter å ha tapt 8,6 millioner kroner på tre år, har bruktbilbutikken Auto Bærum på Ramstadsletta fått overskuddet på plass.

Regnskapstallene for 2020, som nylig ble sendt inn til Brønnøysundregistrene, viser en positiv utvikling for butikken. Tidligere år har butikken gått med til dels store underskudd.

  • Omsetningen i 2020 økte til nesten 110 millioner kroner, en økning på 35 millioner kroner.
  • Resultatet før skatt endte på nesten 1 million kroner, mot et underskudd på 1,5 millioner kroner året før.

Mer kjøpelyst

Auto Bærum er eid av Thomas Gaarder fra Stabekk og Anders Granby Staubo fra Oslo.

– Markedet i 2020 har respondert mye bedre til de type bilene vi selger i forhold til foregående år. I mars, da covid-19 kom for fullt, så opplevde vi en to ukers brems i salget. Etter dette ser vi at både Norgesferie og lysten til å bruke penger på bil er blitt sterkere enn på flere år, opplyser eier Thomas Gaarder i en tekstmelding. 

Bilbutikken startet i 2007. Den gang het de Gaarder AutoInvest, og i 2012 endret de navn til Auto Bærum AS. I 2017 fusjonerte eierne med Gaarder AutoCo AS.

Thomas Gaarder er daglig leder og eier i Auto Bærum.
Thomas Gaarder er daglig leder og eier i Auto Bærum.
FOTO: PRIVAT

– Vi, som entusiastbutikk med biler alt fra veteranbiler til dyrere sportsbiler, har opplevd 2020 som et gøy og positivt salgsår. Den positive trenden har fulgt oss videre inn i 2021, og det gleder oss siden vi ikke er en helt A4 bilbutikk, fastslår han.

Beste året

Daglig leder Per Morten Merg i Bilbransje24 sier 2020 totalt sett er det beste for norsk bilbransje noensinne.

– Fra å gå i bråstans i mars 2020, så våknet bransjen veldig raskt til live igjen. Først merket serviceverkstedene mer pågang igjen, noe som nok skyldtes bruken av bilene i Norge. Og det har vedvart, sier han.

I tillegg har det vært sterk etterspørsel etter bruktbiler, påpeker Merg.

– Butikkene har hatt gode lagre av bruktbiler, og har kunnet levere. Nå begynner det imidlertid å tynnes ut med biler å selge, sier han.

Det har i tillegg vært godt salg av nye biler.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.