Skip to main content

Årets bilsalg: To av fem nye biler går på strøm

Andelen elbiler på veiene øker stadig. Over 40 prosent av alle nye biler som er registrert i Asker og Bærum i år går på strøm.

Foto: KARL BRAANAAS

40 prosent av alle nye biler som er solgt i Asker og Bærum i år er en elbil. Salgsveksten er på 23 prosent.

Elbilene fortsetter å ta andeler av det totale bilsalget i Asker og Bærum. 4.570 av de 11.025 nye bilene som ble solgt i årets 11 første måneder var en elbil. Det gir en andel på 41,5 prosent – like under landssnittet på 43 prosent. Det viser en gjennomgang Budstikka har gjort av årets registreringsstatistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

Ved inngangen til desember hadde det lokale elbilsalget økt med 23,3 prosent sammenlignet med samme periode året før – opp fra 3.707 til 4.570 biler. Samlet økte bilsalget i perioden med 6,3 prosent. På landsbasis økte elbilsalget med 33,7 prosent, skriver Norsk elbilforening fredag.

60 prosent i 2020?

En årsak til at salget av elbiler i Asker og Bærum ikke vokser like raskt som landssnittet, er at dette området lenge har ligget langt foran resten av landet når det gjelder andelen av bilparken som går på strøm.

Elbilandelen av årets bilsalg på 43 prosent bør passere 60 prosent i 2020 for å nå Stortingets mål om at det kun skal selges nullutslippsbiler i 2025, mener Elbilforeningens generalsekretær Christina Bu:

– Nå er det viktig at politikerne fortsetter å styre stødig i elbilpolitikken. Fortsatt skal veldig mange overbevises om at elbil er det smarteste valget. Da må folk være trygge på at det vil lønne seg å velge utslippsfritt, og at de kan lade enkelt og effektivt både hjemme og på farten.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.