Ulykken skjedde ved 12.30-tiden. Brannvesenets 110-sentral opplyser til Budstikka at bilen har truffet en vegg i senterets p-kjeller.

Ifølge Budstikkas journalist på stedet fikk bilføreren, en kvinne, hjelp av ambulansepersonell.

Gjermund Stokkli er operasjonsleder i politiet og forteller at det skal ha vært én person i bilen.

– Vedkommende har kjørt gjennom en murvegg. Personen satt delvis fastklemt i starten, forteller Stokkli, som opplyser at personen hele tiden har vært bevisst.

– Bilen ble trykket sammen sier Stokkli.

Kvinne i 60-årene

Stokkli sier at det ikke er snakk om kritiske skader. Han opplyser at politiet jobber med blant annet avhør av både vitner og bilføreren. Det skal ha vært en kvinne i 60-årene som kjørte bilen.

Rommet bilen har trengt inn i, skal være boder til leilighetene som også finnes i senterbygget.

Ulykkesbilen er en elbil, og brannvesenet har kappet strømmen i bilen. Stokkli i politiet opplyser at det ikke er noen mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand.


Fare for eksplosjon

Bergingsbil var raskt på plass i parkeringshuset.

Ifølge Innsatsleder for brannvesenet Bjørn Åge Gundersen var det stor fare for at batteriet kunne selvantenne da bilen ble dratt ut. Derfor var det stort oppmøte fra brannvesenet og bilen ble trukket forsiktig ut av veggen.

– Faren er mindre nå, men den gikk fremdeles igjennom en 30 cm tykk betongvegg. Bilen er flyttbar, men ikke kjørbar og må derfor fraktes herfra, sier Gundersen.

Hevder gasspedal satt fast

Avsnittsleder Terje Storlien i politiet opplyser at det var andre mennesker i p-huset som meldte fra til nødetatene da ulykken skjedde.

– Denne bilen har en voldsom akselerasjon. Vår mistanke er at bilen har hatt god fart inn i veggen. Heldigvis virker det som det har gått bra med føreren. Vi jobber nå med å redde verdiene som er igjen, sier Storlien.

Både fører og andre på stedet har forklart seg for politiet, og at fører ble kjørt til legevakt med skader som ikke skal være alvorlige.

– Hun har vært bevisst, og gjort rede for hendelsen. Vi har fått en forklaring på at gassen muligens har hengt seg opp da bilen startet. Bilen vil derfor gå videre til teknisk undersøkelse hos veivesenet. Dette er en relativt ny elbil, sier Storlien.

Ingen andre biler eller mennesker er skadd på stedet. Storlien forteller at politiet oppretter sak.

Skal tette veggen midlertidig

På stedet er også driftsleder på Fornebu senter Morten Hansebakken.

– Jeg hadde ikke tenkt at dette skulle skje da jeg sto opp i dag tidlig, sier Hansebakken og legger til:

– Det skjer veldig mye på et kjøpesenter, men man blir overrasket hver gang.

Driftssjefen forteller at neste steg blir å få tak i noen håndverkere til å se på veggen slik at den blir tettet og trygg midlertidig da det er private boder på motsatte side.

– Det er en brannvegg så den må tilbakestilles på et senere tidspunkt slik at den er i forskriftsmessig stand, sier Hansebakken.

Pleier å parkere her

Kjøpesentergjest Viggo Gjerde pleier å parkere omtrent der hvor bilen har smelt gjennom veggen.

– Men akkurat i dag parkerte jeg her isteden. Det var bare flaks, sier Gjerde.

Han overrasket ved synet av en halv bil.

– Jeg trodde det hadde brent og så så jeg at den sto halvveis inn i veggen, forklarer Gjerde.